The Global Language of Business

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

GS1-donation: Hver en pote tæller

2.5.2019
|
Malene Andersen
No items found.

Hundemad, kattefoder og legetøj. Hos GS1Trade Exact i Rødovre bliver der jævnligt afhentet ’fredagsslik til dyrene’ af de lokale venner fra Dyreværnet, hvis firbenede beboere nyder godt af GS1-medlemmernes donationer.

Donation eller destruktion?

Mange leverandører har brug for at få kvalitetssikret, at de informationer, der står på etiketten, stemmer overens med de digitalt tilgængelige produktdata. Det kan de få hjælp til hos GS GS1Trade Exact, som efterfølgende formidler donation. ”Helt praktisk foregår det således, at medlemmerne sender deres fysiske produkter til GS1Trade Exact i Rødovre. Når vi er færdige med at måle og veje, så bestemmer medlemmet selv, hvad der skal ske med produktet: Om det skal sendes retur, destrueres eller doneres til en af de organisationer, vi har et samarbejde med’, forklarer Lene B.S. Christensen, Data Quality Assistant i GS1Trade Exact.

Danmarks ældste dyreværnsforening, Dyreværnet, er glad modtager af nogle af de relevante donationer som GS1Trade Exact formidler. Dyreværnet har eksisteret siden 1898, og havde oprindeligt som hovedformål at hjælpe ejerløse hunde fra aflivning. I dag modtager organisationen dog mange forskellige slags dyr (især hunde, katte, kaniner og gnavere), og udfører også dyreværnsarbejde.

Midlertidigt hjem

Rikke Lee-Christensen, direktør hos Dyreværnet:

’De dyr, som finder vej til internatet i Rødovre, kommer via en af fire ’kanaler’. De fleste anbringes som udfald af en dyreværnssag, mange bliver indleveret via frivillig overdragelse, nogle er herreløse, mens den sidste gruppe er blevet tvangsfjernet af politiet.. Vores overordnede strategi nu er, at ’hver en pote tæller’ - en understregelse af, at vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe dyrene og formidle dem videre til nye kærlige ejere. Men aldrig på dyrets bekostning. Når vi har modtaget et dyr, laver vi en adfærdsvurdering, som med billede og video bliver lagt op på hjemmesiden med en lang og grundig ny beskrivelse af dyrets behov og adfærd, samt hvilke krav vi stiller til en kommende adoptionsfamilie. Og så henvender interesserede familier sig typisk til os. Vi er meget selektive i forhold til, at den nye familie skal matche dyret perfekt, og går derfor aldrig på kompromis i forhold til at varetage dyrets behov’.

Men det er omkostningsfyldt at drive et internat, som er midlertidigt hjem for 1500 dyr årligt, og som har tilknyttet 137 frivillige og en række fastansatte:

’Vi har et årligt budget på 18 millioner kroner, som primært finansieres af private økonomiske donationer. Men vi har i høj grad også brug for mad og andre ’materialer’. Vi har en stor bygning, som skal vedligeholdes, og har en masse udgifter, som man måske ikke lige tænker over. Vi bruger fx i omegnen af kr. 300.00 årligt i vand, strøm og sæbe bare på at vaske, og så er jeg lige blevet opmærksom på, hvor stor en post f.eks. printerpatroner er. Så selvom lønninger selvfølgelig sluger en del af budgettet, koster det stadig mange penge at drive Dyreværnet ordentligt. Samtidig har vi ’Frynseklinikken’, en forholdsvis ny mobil dyreklinik, hvor vi kan hjælpe ressourcesvage mennesker med at diagnosticere og behandle deres kæledyr. Det koster os i gennemsnit kr. 1400,- pr. behandling, men eftersom vi afregner efter ’betal hvad du kan’-princippet, er gennemsnitsbetalingen per dyr kun kr. 47. Differencen er selvfølgelig til at tage at føle på, men overskygger aldrig det faktum, at vi med ’Frynseklinikken’ hjælper ressourcesvage mennesker med at holde deres højt elskede kæledyr sunde og raske’, afslutter Rikke Lee-Christensen.

Varme hænder og et stort hjerte

En rundvisning på internatet viser med al tydelighed, hvad såvel økonomiske som materielle donationer går til. Selvom dyrene kun bor på internatet midlertidigt, er det vigtigt, at de føler sig så trygge og hjemme som muligt. Frivillige dyreelskere, administrationspersonale og dyrlæger sørger for at rammerne er optimale og denne formiddag møder vi Inge, en af internatets frivillige ’kattenussere’, som sidder på gulvet hos en hjemløs kat, og deler ud af varme hænder - og et stort hjerte. Menneskeligt overskud er der nok af hos Dyreværnet i Rødovre, og hos GS1Trade Exact:

’Jeg har et dybt personligt engagement i donationer, fordi mennesker og dyr i nød går lige i mit hjerte. Samtidig er jeg så heldig at have verdens bedste arbejde, hvor jeg qua mine arbejdsopgaver har mulighed for netop at afsætte tid til at koordinere disse donationer og sikre, at produkterne rammer de rigtige organisationer’, siger Lene Christensen og fortsætter: ’Vi har her i GS1Trade Exact en fantastisk medlemsservice, der som bonus giver medlemmerne mulighed for at gøre en god gerning: At donere fremfor at destruere’.

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt