The Global Language of Business

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

GS1 Denmark løfter sløret for ny emballagedataservice

6.12.2023
|
Lasse Jacobsen

Til dette års GS1 Forum om udvidet producentansvar for emballage løftede Marie Thea Hentze og Per Runchel fra GS1 Denmark sløret for en kommende emballagedataservice ved navn GS1Trade Packaging.

Den nye service er sat i søen for at imødekomme det udvidede producentansvar for emballage fra EU, som allerede fra 2024 vil ramme mange GS1-medlemmer.

Kort fortalt giver lovgivningen virksomheder ansvaret og omkostningerne for at håndtere deres emballage med henblik på at begrænse affaldsproduktion og øge genanvendelsen. Det betyder, at op imod 41.000 virksomheder i Danmark fra 2025 skal deklarere deres emballagematerialer og -mængder.

GS1Trade Packaging bliver et essentielt system til effektiv håndtering af dine emballagedata, og det vil gøre det nemt for GS1-medlemmer at indberette emballagedata til myndigheder og kollektivordninger.

Se videoen om GS1Trade Packaging nedenfor, der også blev vist til GS1 Forum 2023.

Struktureret og effektiv håndtering af emballagedata

GS1Trade Packaging hjælper til en struktureret og effektiv håndtering af emballagedata, så din virksomhed er rustet til den kommende indberetning og fremtidige lovgivning. Og du bestemmer helt selv, hvem der kan se og tilgå dine data.

Den nye service fra GS1 Denmark – som forventes klar sommeren 2024 – gør ikke kun virksomheder klar til at opfylde kravene i det udvidede producentansvar for emballage. Den samler også emballagedata ét sted, hvilket giver nem adgang ved egenkontrol og revision. Samtidig bliver du klogere på, hvad dine emballager består af, samt hvor meget du forbruger, hvilket giver dig det bedste afsæt for at sætte gang i en positiv forandring. Det kan være, at du bliver klogere på, hvor du med fordel kan skære ned. Eller det kan være idéer til at udskifte til andre og mere bæredygtige emballagematerialer.

Vil du have mere information om GS1Trade Packaging, og hvordan det kan hjælpe din virksomhed med at imødekomme de kommende krav? Tilmeld dig vores GS1 Update nyhedsbrev. Så vil du være blandt de første til at høre, når vi lancerer GS1Trade Packaging i løbet af 2024.

Kom i gang allerede nu med startkit

I mellemtiden har vi lavet et gratis startkit, så du kan komme i gang med at kortlægge dine emballagedata. Det giver nemlig god mening at komme i gang allerede nu, så du kan blive klar til din første, lovpligtige registrering og indretning i april 2024.

Informationerne du indtaster i startkittets emballageberegningsværktøj vil senere automatisk kunne overføres til GS1Trade Packaging - så du ikke skal starte forfra, når systemet står klar.

Få et gratis startkit

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt