The Global Language of Business

GS1 Denmark ændrer vilkår og priser pr. 01.01.2024. Læs mere her

OBS! GS1 Denmark indfører nye priser og medlemsbetingelser, som bliver gældende fra 1. januar 2024. Læs mere her

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

GTIN

Handel med hele verden

GS1 er den eneste autoriserede forhandler af GTIN-stregkodenumre (Global Trade Item Number).

I daglig tale er der mange, som kender GTIN som en stregkode, men teknisk set er GTIN det nummer, som findes under selve stregkodesymbolet, og kan derfor også bruges til andre teknologier som fx 2D stregkoder og RFID tags.

GTIN købes som abonnement og tager udgangspunkt i det unikke virksomhedspræfiks, du modtager, så snart du har foretaget dit køb her.

OBS! GS1 Denmark indfører nye priser og medlemsbetingelser, som bliver gældende fra 1. januar 2024. For nogle medlemmer betyder det, at abonnementer og services bliver billigere; for andre bliver det lidt dyrere.

Du kan læse mere om ændringerne her.

Bliv klogere på GTIN

GTIN er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere dine online eller fysiske produkter, uanset hvilken branche eller sektor du repræsenterer. Se i videoen, hvad du kan bruge GTIN til.

 

Hvad kan du bruge GTIN til?

Sundhedssektoren

GTIN's giver større sporbarhed og sikkerhed i forsyningskæden fra producent til patient, og øger dermed patientsikkerheden. I sundhedssektoren går GTIN's under betegnelsen UDI-DI.

Det er et lovkrav, at medicinsk udstyr er mærket med en stregkode, der indeholder mere end et varenummer. Det kan for eksempel være et batchnummer og en udløbsdato. Den standard kaldes et UDI.

Standarden til produktmærkning (ikke kartoner og paller) i sundhedssektoren er en GS1 Datamatrix eller en GS1-128, som begge er baseret på UDI-DI.

Læs mere om GS1 i sundhedssektoren her

Detail og foodservice

GTIN's på produkter i detailhandlen og foodservice imødekommer både dine kunders forventninger til leveringshastighed og produktinformationer, og giver dig overblik over blandt andet lagerbeholdning, varenumre på ordrer og stamdata.

Herunder finder du de gængse mærkninger indenfor detail og foodservice:

GTIN-13: Det typiske identifikationsnummer på produkter. Anvendes til identifikation af detailenheder, salgskolli og paller

GS1-128: Ved behov for at angive information ud over identifikationen

GTIN-13 vægt: Anvendes, hvor der er behov for at angive produktets aktuelle vægt i selve stregkoden

GTIN-13 pris: Anvendes, hvor der er behov for at angive produktets aktuelle salgspris i selve stregkoden

GTIN-14: Anvendes, hovedsagelig til mærkning af kolli, som ikke skal scannes i en udgangskasse

GTIN-12 / UPC: Identifikationsnummer som kan være nødvendig for virksomheder med eksport til USA og Canada

GTIN-8: Anvendes kun på meget små produkter, der skal scannes i en udgangskasse, hvor det ikke er muligt at få plads til et GTIN-13 i en EAN-13 stregkode

Transport og logistik

Med GTIN's bliver transport- og logistikprocesser nemmere.
Vareafsendelse - og modtagelse, lagerstyring og transportstyring taler samme globale sprog, så forsyningskæden holdes intakt og smidig.

Herunder finder du de gængse mærkninger indenfor transport og logistik:

GTIN-13: Det typiske identifikationsnummer på produkter. Anvendes til identifikation af detailenheder, salgskolli og paller

GTIN-14: Anvendes hovedsagelig til mærkning af kolli, som ikke skal scannes i en udgangskasse

Mode og tekstil

Tekstil- og modeindustrien følger i princippet de samme standarder som enhver anden branche. GTIN's anvendes også her til at adskille varianter af produktet i forhold til produktvarianter, farver og størrelser.

Ydermere gør mode- og tekstilbranchen brug af af EPC/RFID-teknologien, som muliggør påføring af serienumre som tillæg til GTIN. Det vil sige, at GTIN i de tilfælde bliver til et såkaldt SGTIN (Serialized Global Trade Item Number).

De gængse mærkninger i mode- og tekstilbranchen er følgende:

GTIN12:  Hvis du skal eksportere produkter til USA eller Canada, kan hovedparten af modtagerne håndtere en EAN-13 stregkode. Der er dog få, som ikke kan, og derfor anbefaler vi, at du kontakter din distributør, inden du mærker dine produkter med stregkoder.

GTIN-13: Det typiske identifikationsnummer på varer. Anvendes til identifikation af detailenheder, salgskolli og paller.

GTIN-14: Anvendes hovedsagelig til mærkning af kolli, som ikke skal scannes i en udgangskasse.

Prisoversigt

Ingen GTIN-numre (stregkoder) må genbruges. Det betyder, at hvis du har brugt et GTIN i en stregkode til Produkt A, må du ikke senere bruge samme GTIN i en stregkode til Produkt B.

Når du skal bruge GTINs, betaler du for selve oprettelsen. Dertil kommer betaling for resten af det kalenderår, du indmelder dig i. Det beregnes som: Det årlige abonnement / 12 x det resterende antal måneder. (Hvis du opretter dig i december måned, bliver du samtidig faktureret for abonnement for hele det følgende år).

Eksempel GTIN-13 op til 100.000 stregkodenumre:
Din virksomhed køber d. 13. september et abonnement på en GTIN-13 pakke med 100.000 stregkodenumre. Ved oprettelsen betales derfor: 5.000 + (1.600 / 12 x 3 måneder) = 5.400 kr.

Eksempel GTIN-13 10 stregkodenumre: Din virksomhed køber d. 16. maj et abonnement på en GTIN-13  pakke med 10 stregkodenumre. Ved oprettelsen betales derfor: 750 + (500 / 12 x 7 måneder) =  kr. 1042 kr.

Oprettelse ex. moms
Pris ex. moms
GTIN-13 - op til 100.000 stregkodenumre
5.000,00 DKK
1.600,00 DKK
GTIN 13 - op til 10.000 stregkodenumre
3.000,00 DKK
1.400.00 DKK
GTIN 13 - op til 1000 stregkodenumre
2.000,00 DKK
1.200,00 DKK
GTIN 13 - op til 100 stregkodenumre
1.250,00 DKK
1.000,00 DKK
GTIN-13 - 10 stregkodenumre
750,00 DKK
500,00 DKK
Nationalt vægtvariable præfiks med vægt
(10 stregkodenumre)
500,00 DKK
200,00 DKK
Nationalt vægtvariable præfiks med pris
(100 stregkodenumre)
1.500,00 DKK
750,00 DKK
GTIN-8 - 10 stregkodenumre
1.500,00 DKK
500,00 DKK
GSRN
3.000,00 DKK
1.600,00 DKK
UPC-A
3.000,00 DKK
1.600,00 DKK

Sådan kommer du i gang

Din abonnementspris afhænger af antallet af GTIN’s du har behov for.

Nedenfor hjælper vores prisberegner dig frem til hvilken abonnementspakke, der passer til dig. Har du spørgsmål kan du kontakte vores rådgivere nederst på siden.

Er du i tvivl om din virksomhed allerede er medlem GS1 Denmark og har en profil på Mit GS1? Find ud af det ved at indtaste jeres virksomheds CVR nedenfor.

DK
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Beregn din GTIN abonnementspris

Hvor mange produkter skal du bruge GTIN's til?

?

Ud fra det valgte antal produkter, skal du som minimum bruge følgende abonnement

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Oprettelse:

DKK

0,00

Pris for første abonnementsperiode:

9 mdr.

abonnement:

DKK

0,00

*

DATE

Samlet pris inkl. moms:

DKK

amount

Gå til bestilling

Dette produkt kan på nuværende tidspunkt ikke købes igennem Mit GS1, bestil manuelt her https://shop.gs1.dk/bestil-manuelt

Ofte stillede spørgsmål

Er GTIN og stregkode det samme?

GTIN er nummeret under stregerne, og dermed er et GTIN teknisk set ikke en hel stregkode, men kun en del af den.

I daglig tale referer mange af vores medlemmer dog til GTIN som stregkode, så det har vi taget til os. Derfor vil du opleve, at vi her på siderne ofte gør det samme for at mindske forvirringen.

Hvor mange GTIN's skal jeg bruge?

På 'Mit GS1' kan du vælge en variation af 'pakker' indeholdende forskellige antal GTIN's. Hvor mange, netop du skal bruge, afhænger af, hvor mange produkter du har - og din virksomheds størrelse.

Læs mere her

Hvornår skal jeg skifte GTIN?

Der skal ændres GTIN på et produkt i følgende situationer:

Ændring af funktionalitet eller opskrift, fx ingredienser

Ændring af nettoindhold

Ændring af dimensioner eller bruttovægt med mere end 20%

Tilføjelse eller sletning af certificeringsmærke, fx kosher eller CE

Ændring af primærbrand, dvs. det brand som forbrugeren kender

Et tidsbundet eller promotion-produkt

Ændring af antallet af enheder i pakken/kassen

Ændring af en prædefineret kombination, fx i en pakning af to eller flere forbrugerenheder der kombineres og sælges som én forbrugerenhed

Ændring af en pris, trykt på emballagen

Lancering af et helt nyt produkt

For at undgå at I kommer til at bruge stregkoder, som I ikke længere abonnerer på, eller at komme til at bruge andre virksomheders GTIN-præfiks, skal I huske følgende, når der sker ændringer i jeres firmakonstellation:

Ved fusion: Overdrag GTIN-præfiks til den virksomhed som fortsat skal eksistere, hvis produkterne skal fortsætte med de samme stregkodenumre. I kan hente overdragelsesskema her.  

Opkøb af dele af virksomhed fx køb af et brand: GTIN-præfiks som er anvendt på de omfattede brands skal overdrages fra sælgende virksomhed til købende virksomhed. Hvis dette ikke er muligt, skal der tildeles og mærkes med nye stregkoder, som den købende virksomhed har ret til at bruge. Bemærk, man kun kan få hele GTIN-præfiks overdraget, ikke enkelte GTINs. I kan hente overdragelsesskema her.

Salg af virksomhed: Hvis en virksomhed sælges, skal den købende virksomhed enten overtage GTIN-præfiks fra sælgende virksomhed (og dermed overtage abonnementet hos GS1 Denmark), eller ommærke produkterne med nye stregkoder. I kan bestille jeres eget GTIN-præfiks til stregkoder i Mit GS1.

Hvordan laver jeg mine stregkoder?

Det, man får som medlem af GS1 Denmark, er det nummer, man skal identificere sit produkt med - dvs. det nummer som skal indgå i stregkoden. Med GS1Trade Barcode kan du nemt lave korrekte stregkoder til jeres produkter og paller​ - og downloade dem med et klik, klar til brug.

GS1 Stories - Sådan bruger andre GTIN

Vi sidder klar med rådgivning

Har du endnu ikke et GTIN eller har du andre spørgsmål sidder vi klar til at guide dig godt igennem processen.

Vi har åbent for henvendelse:

Mandag til torsdag: kl. 08:30 til kl. 15:30
Fredag: kl. 09:00 til kl. 15:00

+45 39 27 85 27

Eller på mail: info@gs1.dk

Peter Alberg Nielsen
GS1Trade Service Consultant
+45 39 16 90 11
Irene Lentz
Customer Consultant
+45 39 16 90 07
Charlotte Nevdal
Head of Member Service
+45 39 16 90 14