The Global Language of Business

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Minister i dialog om smarte stregkoder og madspild

12.10.2022
|
Toke Mølgaard

I slutningen af september løb projektet Skolemad 2030 af stablen hos vores samarbejdsparter, Læringshus Nærheden, med faglige diskussioner om madlavning, CO2-udledning og madspild. Fødevareminister Rasmus Prehn (S) deltog med oplæg, som mundskænk på elevernes madspildsvenlige menu, beregnet ud fra GS1-standarder og med kyndig vejledning fra Mads Kibsgaard, Head of Standards, Sustainability & Partnerships.

Foto: GS1 Denmark

Mads Kibsgaard fik samtidig lejlighed til at indvie ministeren i hvordan smarte stregkoder (2D-stregkoder) kan bidrag til en væsentlig reduktion af madspild – ikke bare i husholdningerne, men også hos fødevareproducenter og dagligvarehandlen. Ministeren fangede hurtigt pointerne og så var samtalen godt i gang. Se og hør samtalen herunder:

Mads Kibsgaard er på tredje år tilknyttet skolen som mentor, og gennem dette samarbejde har eleverne blandt andet lært at klimahacke maden via data fra CONCITO. Læringshus Nærheden rummer 0.-9. klassetrin og har fokus på innovation og science. Skolen er udviklet i samarbejde med lærere og pædagoger samt et Advisory Board medrepræsentanter fra bl.a. LEGO Education, Microsoft og Teknologisk Institut.

Læs mere om smarte stregkoder her.

Deltag i GS1 Forum 2022 om madspild og smarte stregkoder

Du er også velkommen til GS1 Forum, onsdag den 23. november, hvor vi sætter madspild på dagsordenen med cases fra Norge og Australien - og i en omfattende debat under kyndig ledelse af Clement Kjersgaard. Tilmeld dig her.

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt