The Global Language of Business

GS1 Denmark ændrer vilkår og priser pr. 01.01.2024. Læs mere her

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Ny bekendtgørelse om emballage trådt i kraft

8.4.2024
|
Iben Stanhardt

Bekendtgørelsen om registrering og indberetning af emballage, også kaldet Registerbekendtgørelsen, trådte i kraft den 1. april 2024. Samtidigt åbnede Dansk Producentansvar (DPA) for registrering af virksomheder, der tilgængeliggør emballage eller emballerede produkter på det danske marked.

Det betyder, at hvis du er producentansvarlig virksomhed, så skal du indberette dine forventede emballagemængder for 2024 senest den 31. august 2024.

Hvad skal indberettes i 2024?

Indberetningen af mængder skal ske i kilo fordelt på følgende materialekategorier:

  • pap
  • papir
  • jernholdige materialer
  • aluminium
  • glas
  • plast
  • mad- og drikkekartoner
  • træ.

Dog kan du nøjes med at indberette din samlede mængde, hvis du forventer at tilgængeliggøre mindre end 8 ton emballage i 2024.

Du skal også vurdere om emballagen, når den bliver til affald, ender i en affaldsbeholder ved en husstand eller hos en erhvervsvirksomhed, altså om der er tale om husholdnings- eller erhvervsaffald. Desuden skal du angive, hvordan emballageaffaldet skal sorteres. Kan det sorteres til genanvendelse? Eller er det restaffald eller farligt affald?

Læs mere om producentansvaret og find bekendtgørelsen


Få hjælp til at kortlægge dine forventede emballagemængder for 2024

Ved du endnu ikke, hvor store dine emballagemængder bliver i 2024, så er der hjælp at hente i vores gratis startkit. Det indeholder blandt andet et emballageberegningsværktøj, du kan bruge til at strukturere dine emballagedata. Det opsummerer dine mængde pr. materiale indenfor de kategorier, du har brug for til den lovpligtige indberetning.

Hent dit gratis startkit fra GS1 Denmark

Kom i gang med at registrere dine emballagemængder hos DPA

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt