The Global Language of Business

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Fight the Fakes: Sikring af den globale medicinforsyningskæde

6.12.2022
|
Malene Andersen

Forfalskede lægemidler kan desværre finde vej ind i forsyningskæden på mange måder: Gennem fejlmærkning, menneskelige fejl, bevidst forfalskning fra obskure producenters og leverandørers side for at opnå højere profit eller andre mere komplekse årsager. Den seneste sag fra Verdenssundhedsorganisationens (WHO)'s Medical Product Alert har identificeret fire substandardprodukter i Gambia som potentielt er forbundet med 66 børns død. Så selvom det sker uhyre sjældent på vores breddegrader, så er falsk medicin et stort problem i andre dele af verden.

Foto: Fight the Fakes

Alle aktører involveret i medicinforsyningskæden har en vigtig rolle at spille, og derfor skaber vi hos GS1 i denne 'Fight-the-fakes-uge' bevidsthed om det presserende behov for at sikre den globale medicinforsyningskæde og holde forfalsket medicin langt væk fra patienterne. Brugen af standarder i sundhedsvæsenet er særlig vigtig, da uregulerede forsyningskæder gør det muligt for forfalskede lægemidler at komme ind på markedet, nå ud til patienter og bringe deres sundhed og velvære i fare.

Et af de mest kendte eksempler på en global GS1-standard inden for sundhedsvæsenet er den unikke stregkode, der er synlig på medicinemballagen. Direktivet om forfalskede lægemidler, indført af Europa-Kommissionen, bruger denne metode, og har til formål at beskytte forsyningskæden mod en tilstrømning af understandard og forfalskede lægemidler i Europa. Med andre ord spiller GS1 en central rolle i kampen mod Fight The Fakes - for den globale patientsikkerhed.

Læs mere om Fight the Fakes her - kontakt gerne vores Healthcare-team, hvis du har spørgsmål.

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt