The Global Language of Business

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Kina har givet startskuddet til at overgå til 2D-stregkoden

25.5.2022
|
Lasse Jacobsen

Den 19. maj er det i den kinesiske provins, Zhejiang, hvor mere end 65 millioner mennesker bor, blevet aftalt at starte overgangen til 2D-stregkoden. Det er et samarbejde, der er blevet aftalt mellem GS1 Global, GS1 China og myndighederne i Zhejiang.

Det er meningen, at over 7000 fødevareproducenter kommer til at indgå i pilotprojektet, hvor også 200 butikker skal bruge 2D-stregkoder til at scanne de mange varer, som hver dag bliver købt i den kinesiske provins. I udgangen af 2023 skal alle produkter hos 80% af fødevareproducenterne i Zhejiang provinsen have 2D-stregkoder printet på deres produkter.

Det er en nyhed, som har fået national dækning i det meste af Kina. Herunder både TV, aviser og digitale medier. Ifølge Lars Kyed, direktør i GS1 Denmark, er det en nyhed som både er positiv og uundgåelig, da 2D-stregkoden har store perspektiver for fremtiden, når det kommer til blandt andet madspild og sporbarhed af alverdens varer.

- Der vil i de kommende år ske en gradvis ændring af stregkoden, som vi kender den. Simpelthen fordi 2D-stregkoden rummer mange flere muligheder end den traditionelle stregkode gør. 2D-stregkoden kan rumme mange flere data, den gør det nemmere at håndtere madspild, sikre patientsikkerhed og bekæmpe, at vi har illegale produkter på vores marked.

I slutningen 2020 lancerede GS1 et program for at starte den globale migration af 2D-stregkoden, som indtil videre over 20 lande har tilsluttet sig. Herunder Kina, USA, Australien og Brasilien.

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt