The Global Language of Business

GS1 Denmark ændrer vilkår og priser pr. 01.01.2024. Læs mere her

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Gense GS1-debat om madspild under verdensmålsugen

8.2.2023
|
Lasse Jacobsen

17 verdensmål har FN formuleret. Verdensmål, som ikke bare er vigtige for Danmark men for hele verden. Ét af de verdensmål handler om at sænke det globale madspild. Et massivt problem i både ind- og udland. Hos forbrugerne og hos virksomhederne.

Martin Ankerstjerne var ordstyrer under debatten (Foto: Arthur Camelbeeck, Altinget)

For at sætte spot på, at vi står med et massivt problem og for at facilitere og starte en modvægt til de omtrent 18 tons madspild, vi danskere hvert eneste år producerer, deltog GS1 som debatpartner under Altingets årlige topmøde om verdensmålene. Debatten foregik i fællessalen i Folketinget og her havde GS1 inviteret CSR-direktør hos Coop, Signe Didde Frese, udviklingsdirektør, Laura Have Hoffmann, fra Tænketanken FREJ og Henrik Lund, CEO, i Naturli' til at debattere, hvilke tiltag der kunne være med til at sænke madspildet hos både forbrugerne og i detailhandlen.

Signe Didde Fresse fortæller om Coops arbejde med madspild (Foto: Arthur Camelbeeck, Altinget)

I debatten deltog også Mads Kibsgaard, Head of Standards, Sustainability & Partnerships hos GS1, som selvfølgelig var eksperten, der skulle fortælle om, at smarte stregkoder, kan være nøglen til at løse den massive kabale, der skal gå op, når både producenter og detailhandlen skal finde en fælles løsning på, hvordan vi sænker madspildet.

Mads Kibsgaard forklarer og fortæller (Foto: Arthur Cammelbeeck, Altinget)

Har du lyst til at se eller gense debatten, kan du klikke dig ind her.

Og ellers kan du blot et par af de billeder, som blev taget under den ca. 50 minutter lange debat.

GS1 delte mintpastiller ud med smarte stregkoder på (Foto: Arthur Cammelbeeck, Altinget)
GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt