The Global Language of Business

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Ny regel om nonfood ingrediensliste for beauty produkter

18.3.2024
|
Nikolaj Brink Laursen

Når standarden bag GS1Trade Sync, GDSN, opdateres den 17. maj 2024, introducerer vi en ny regel, der omfatter en række produkter inden for segmentet beauty, kosmetik og personlig pleje.

Helt konkret betyder det, at feltet 4168 Nonfood Ingrediensliste skal udfyldes ved oprettelse af et beauty produkt (eksempelvis læbestift, solcreme, antiperspirant og makeup) i GS1Trade Sync. Feltet skal udfyldes med en tilhørende engelsk sprogkode.

Efter den 17. maj vil de produkter, der ikke er blevet opdateret med en ingrediensliste, stå med en rød fejl i GS1Trade Sync.

Hvorfor implementeres reglen?

Reglen introduceres efter ønske fra industrien for at sikre, at INCI/nonfood ingrediensliste påtrykt den fysiske emballage også leveres digitalt.

I GS1 Denmark samarbejder vi tæt med industrien om udviklingen af en ny datamodel inden for beauty, og til dette formål har vi etableret en netværksgruppe med deltagelse af både leverandører og retailere. En datamodel har til formål at beskrive, hvilke felter der kan (valgfrie) og skal (krav) udfyldes ved oprettelse af beauty produkter i GS1Trade Sync.

Datamodellen vil løbende blive opdateret i takt med at netværksgruppen bliver enige om, hvilke felter der kan stilles krav om i GS1Trade Sync.

Se første version af den nye datamodel

Hvad kan du gøre?

Du kan allerede nu gå i gang med at opdatere dine produkter, så der er overensstemmelse mellem ingredienslisten påtrykt den fysiske emballage og data i GS1Trade Sync.

De virksomheder, der har produkter indenfor segmentet, vil desuden modtage en liste med de produkter, der vil blive berørt af den nye regel.

Har du spørgsmål til den kommende ændring, eller ønsker du at vide mere om arbejdet med datamodellen, er du velkommen til at kontakte os på gs1tradesync@gs1.dk.

Tilgå GS1Trade Sync og kom i gang nu

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt