The Global Language of Business

GS1 Denmark ændrer vilkår og priser pr. 01.01.2024. Læs mere her

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Ny, lille leverandør til Coop: Hvordan kommer man godt fra start?

11.11.2019
|
Signe Poulsen
No items found.

Destilleriet Fary Lochan fik muligheden for at blive leverandør til Coop. Men hvordan kommer man i gang med alle de ting, der skal være på plads, når man handler med så stor en kunde. For eksempel med at bruge stregkoder?

Lokalt er godt

Trenden går mod flere og flere lokale varer på hylderne i landets dagligvarebutikker. Et initiativ der sætter fokus på det lokale er Madkulturen og Coops konkurrence om Årets Lokale Vare, og her blev Fary Lochans jordbærlikør i juni kåret som årets vinder.

Destilleriet er bygget på Jens-Erik Jørgensens drøm om at producere dansk single malt whisky. Det blev til virkelighed i 2009, og siden da er der kommet andre produkter i produktion, bl.a. gin og den jordbærlikør, som blev vinderen i år. Der er tale om en ægte familiedrevet virksomhed i Farre ved Give: ”Min mor, storebror, lillebror og jeg selv driver nu virksomheden, efter at vores far desværre gik bort”, fortæller Tine Toft-Laursen.

Coop tilbyder vinderen af Årets Lokale Vare at komme i sortiment i Coops butikker. ”Selvom vi var glade for at have vundet og fået denne mulighed, var det faktisk ikke nogen helt let beslutning at takke ja til”, konstaterer Tine. ”Hidtil har vi solgt direkte til specialbutikker og vinhandlere, og det var vigtigt for os at finde en måde at gå ind i samarbejdet med Coop, som ville være spiselig for vores gode, nuværende kunder.”

Løsningen er blevet, at jordbærlikøren bliver solgt i Coop med en ny etiket. Og det var i forbindelse med denne etiket, at Tine kom i kontakt med GS1 Denmark:

”Der skulle jo pludselig en stregkode på flaskerne, og det har vi ikke brugt før. Samtidig skulle der også stregkoder på kolli og på paller. Coop henviste os til GS1 Denmark, og her har vi fået glimrende hjælp. Vi fik for det første en forklaring på, hvorfor det er så vigtigt med de stregkoder, dvs. hvad de bliver brugt til hos Coop. Den forståelse for Coops processer og de problemer det giver, hvis stregkoderne ikke kan scannes, har gjort at det giver mening for os at skulle bruge krudt på at få det op at køre.”

Begyndende irritation blev til lettelse

”For det andet guidede vores GS1-kontakt os igennem processen med at danne vores første stregkoder i GS1Trade Barcode – værktøjet hvor man kan lave stregkoder til både produkter, kolli og paller. Det var super at have denne støtte første gang, men næste gang regner jeg med, at vi klarer det selv”, forudser Tine.

”Alt i alt har det krævet meget tid af os at blive leverandør til Coop – mere end vi havde regnet med. Der er meget at sætte sig ind i, og det hele er nyt. Det med stregkoder var vi ærligt talt lidt irriterede over, men det gik hurtigt over, da vi fik kontakt med GS1 Denmark. Vi var ikke klar over, at GS1 er en medlemsorganisation, men nu har vi erfaret at det er en rigtig god idé, at der er nogen, der kan hjælpe sådan nogle som os.”

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt