The Global Language of Business

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Australien optrapper sporbarhed i landbruget

22.6.2022
|
Malene Andersen


Den føderale minister for landbrug, David Littleproud, har allokeret mere end $68 millioner i statsstøtte til at understøtte Australiens sporbarhedssystemer for landbrug. GS1 Australia spår, at kapitalindsprøjtningen til datastandarder, som understøtter sporbarhed, kan tilføje op til 1 milliard dollars om året til bundlinjen for australske landmænd. Maria Palazzolo, administrerende direktør i GS1 Australia, bifalder regeringens initiativ.

- Vi har arbejdet tæt sammen med Australiens primære producenter, regeringsrepræsentanter, brancheforeninger og løsningsudbydere for at forbedre sporbarhed og handel på tværs af fødevare- og landbrugssektorerne. Senest er GS1-standarder, herunder 2D-stregkoder, ved at blive implementeret i mejeri-, vindrue-, kirsebær-, kartoffel- og kødsektoren, og denne nye investering vil tillade os at udnytte de indledende, eksisterende programmer til at udrulle en total multisektorløsning, siger Maria Palazzolo. (fortsættes under billedet)

Australiens største detailkæde, Woolworths, påbegyndte i 2019 implementeringen af 2D-stregkoder på fødevarer, og får nu tilført yderligere ressourcer af regeringen.

GS1 Australia - og resten GS1-organisationerne, herunder GS1 Denmark - arbejder målrettet på at støtte regeringerne og industrien i den vigtige transformation til mere digital, effektiv og sikker global forsyningskæde. Dette som støtteelement til øget fokus på patientsikkerhed, bæredygtighed og madspild.  

- Hos GS1 Denmark hilser vi også nyheden om den Australske regerings engagement i sporbarhed og sikkerhed velkommen. Sikring af både nationale og globale fødevareforsyningskæder er netop én af søjlerne i GS1’s globale strategi om udrulningen af 2D-stregkoder, som kan løfte bl.a. fødevareindustrien til nye teknologiske højder. Det gælder både på sporbarhed, sikkerhed og reduktion af spild, siger Lars Kyed, CEO, GS1 Denmark.

Maria Palazzolo samstemmer:

- Vi er forpligtet til at hjælpe vores internationale og australske medlemmer gennem støtteprogrammer og politiske initiativer, herunder brancherådgivning, interesse- og arbejdsgrupper om emner som sporbarhed, digital mærkning, forfalskning, markedsadgang og handelsreformer. Og denne saltvandsindsprøjtning fra den australske regering vil definere retningen af de næste skridt i processen med forbedre sporbarheden og gennemsigtighed på hvert enkelt trin i forsyningskæden.

Se Standard & Relations Manager hosGS1 Denmark, Mads Kibsgaard, gå i dybden med 2D-stregkoder her.

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt