The Global Language of Business

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

50 år med GTIN: Store udfordringer - store løsninger

6.5.2021
|
Malene Andersen
No items found.

Alle kender GS1-stregkoderne fra butikker, hvor de scannes i kassen. Men stregkodesymbolet er kun en repræsentation af et tal, nemlig det GTIN-nummer, der identificerer hvert enkelt produkt unikt i hele verden. Og i disse dage er det et halvt århundrede siden, at en række ledende interessenter mødtes i New York for at skabe en fælles løsning på de udfordringer, de hver især havde. Og her så idéen om GTIN dagens lys.

Produktets CPR-nummer

Siden GTIN-nummerets fødsel for 50 år siden, er den digitale udvikling i e-handlen vokset stødt. Nummeret, som parret med stregkodesymbolet forårsagede en revolution i detailverdenen, muliggjorde udviklingen af ​​et system, der siden er vokset eksplosivt helt frem til tilblivelsen af den moderne QR-kode. Og mon det stopper her? GTIN er ikke det samme som selve stregkoden, men udgør de tal, der udtrykkes i stregkodesymbolet, og vises i tallene under den, og som således giver produktet en form for CPR-nummer.

Kvalitet, oprindelse og ægthed
Digitaliseringen åbnede samtidig dørene for B2B og B2C-handlen, og satte fokus på dén synlighed og gennemsigtighed, som fødevarekæderne havde brug for at dele med handelspartnerne og forbrugere. Den information kommer i dag forbrugerne til gode, når de foretager indkøb – og validerer kvalitet, oprindelse og ægtheden af produkterne. Udviklingen af GTINs gør det samtidig muligt for mange små og mellemstore virksomheder at få adgang til nye markeder, nye lande og en bredere vifte af kunder.

Værdifuld information
I kombination med GS1 Digital Link, vores standard der blandt andet linker GTINs til internettet som en gateway til forbrugerinformation som ingredienser, sporbarhed og storytelling, skaber GTIN-nummeret endnu en værdi til produkterne.  I dag er GTIN således konsolideret gennem markedspladser som Amazon og eBay, hvor nummeret er en absolut nødvendighed for handelen.


Vi tager 50 mere

GS1 gjorde det hele muligt: ​​Først ved at digitalisere detailhandlen, senere sundhedssektoren, elektroniske dokumenter og betalingsmidler. GTIN var - og er fortsat - nøglen til information, præcis som vi kender det fra et hashtag på de sociale medier. Også i de kommende 50 år. Tillykke til jer – og til os.

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt