The Global Language of Business

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Nye rammer for identifikation af lægemidler i Frankrig

16.3.2022
|
Camilla Aabye Hansen

GS1 France og den franske Lægemiddelstyrelse (ANSM) har lavet nye rammer, som sikrer en langsigtet løsning for identifikation af lægemidler til det franske marked. Tiltaget kommer ikke til at have praktisk betydning for lægemiddelproducenter og mærkning af lægemiddelpakker til det franske marked lige nu, men kan komme til at give nye muligheder og krav i fremtiden.

Franske lægemiddelpakninger har i dag i stregkodeform en CIP-kode (Club Inter Pharmaceutique), der starter med ”3400” og passer ind i GS1-systemet og GS1-stregkoderne. En sådan national løsning kaldes i daglig tale ”NTIN” for National Trade Item Number.

Det har i Danmark, og det øvrige Skandinavien, i mange år været muligt at påføre NTIN lægemiddelpakninger. Siden introduktionen af Falsified Medicines Directive i februar 2019, har alle nyintroducerede lægemidler skulle påføres en GTIN, som det unikke nummer til at identificere varen. Lægemidler markedsført i Skandinavien inden februar 2019 kan godt have en NTIN - men for produkter markedsført efter januar 2019 udstedes ikke nye NTIN.

Der nedsættes en styregruppe for en langsigtet og holdbarløsning

Det franske sundhedsministerium har nedsat en styregruppe og samlet de forskellige interessenter for at se på mulighederne for en anden løsning til identifikation af lægemidler. Formålet er at:

  • Identificere behovet for identifikation i forhold til eksisterende løsninger hos private og offentlige interessenter.
  • Analysere de forskellige EU landes identifikationsløsninger for lægemidler.
  • Interviewe private og offentlige aktører samt øvrige eksperter, som bliver påvirket af forandring i identifikationsmetode.
  • Beskrive en permanent løsning som kan implementeres over de næste tre til seks år.

Disse rammer gør det muligt at forberede et forslag til en langsigtet løsning for identifikation af lægemidler i Frankrig, medio 2022.

Læs mere her

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt