The Global Language of Business

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

En stregkode af dimensioner: '2D-stregkoden er ren magi'

7.11.2022
|
Malene Andersen

Den 28. oktober 2021 kl. 9:22 så Marcelo Silva stolt til, mens en af ​​hans medarbejdere scannede en bakke frisk mozzarellaost ved kassen i Parla Deli, en eksklusiv 'deli' i Recife, Brasilien. Det var nemlig ikke noget almindeligt kasseapparatsbip: Det var lyden af ​​en 2D-stregkode som blev scannet - den smarte stregkode blev født.

Om emballagen er krøllet, snavset, revnet eller frossen gør ingen forskel. Medarbejderne hos Parla Deli behøver kun at scanne produktet én gang. Foto: Parla Deli.

Besværlige manuelle processer

Parla Deli tilbyder madvarer fra eksterne leverandører samt fødevarer, Marcelo Silva og hans team selv producerer:

- Indtil for nylig havde vi meget få formelle eller automatiserede processer, siger Marcelo Silva. Vi modtog produkter og styrede selv lagerbeholdningen. En manuel lagerstyring kan være utrolig krævende, ineffektiv og tilbøjelig til at lægge under for menneskelige fejl. Butikken løb derfor ofte tør for produkter på grund af kort udløbsdato, havde lejlighedsvis tomme hylder, når nogle varer solgte over forventning og efterlod et misforhold mellem produktion og faktisk salg. 

Sværger til GS1-standarder

Marcelo Silva er 2. generation, der sværger til GS1-standarder. Hans far var en leder i en større detailkæde og en del af det team, der implementerede scanningssystemer til salgssteder. Det var derfor ikke tilfældigt, at Marcelo bad GS1 om hjælp til at opgradere og overbevist om vigtigheden i ​​at være leder og ikke følger, valgte Marcelo at implementere en global løsning bygget på 2D-stregkoder. I modsætning til ældre stregkoder, der primært tjener detailhandlernes behov, tilbyder 2D-stregkoder nemlig store fordele for producenter, detailhandlere, logistikudbydere – og selvfølgelig forbrugere.

En nytænkning af systemerne

For at udnytte alle fordelene var Parla Deli nødt til at opdatere og opgradere visse dele af produktforsyningen og ordre-til-kontant-processen, og implementerede derfor et nyt ERP-styringssystem (én fælles database til at håndtere salg, ordrebehandling, indkøb, lagerstyring, produktion og fakturering i samme system) med forbedret software for at forenkle processen. Point-of-sale-kassesystemer blev erstattet med nye håndholdte scannere der kunne læse 2D-stregkoder, og softwaren, der drev butikkens vægte og scannere, blev også opgraderet.


Digital Link-standarden er ren magi

Den største fordel ved transformationen er butiksindehaveren ikke et sekund i tvivl om: Den nye shoppingoplevelse, samarbejdet med GS1 har givet hans kunder.

- Da vi indlejrede GS1-standarden Digital Link i vores smarte stregkoder, skete der bare noget magisk. Vi forbandt den fysiske vare med en masse digitale fordele og koblede mennesker til produkter. Og det er vigtigt, at vi i denne digitale tidsalder kan give realtidsinformation til kunden. Det er nemlig en iboende egenskab ved GS1 Digital Link-standarden at man, blot ved at pege en smartphone mod stregkoden på ethvert produkt, kan tilgå informationer som tilberedning, ingredienser, ernæringsoplysninger og meget mere. Kunderne kan endda nemt købe produktet igen, fordi vi inkluderede et link til vores webshop i stregkoden, tilføjer Marcelo Silva.

Hurtig lagerstyring og mindre spild

Fordelene ved implementeringen taler sit tydelige sprog: - Vi har en mere proaktiv lagerstyring, og kan foretage bestillinger på få minutter. De første resultater efter implementering viste en madspildsreduktion på hele 50 %, hvilket giver kunderne endnu mere sikkerhed og større tillid, fordi systemet automatisk blokerer kassen for salg af udløbne produkter. Jeg vil også understrege faktorer som hastighed og effektivitet ved netop ved den fysiske købssituation. Med 2D-stregkoder og vores opgradering af scanningssystemerne er det ligegyldigt, om pakken er krøllet, snavset, revet, nedkølet eller frossen. Vi behøver ikke at scanne et produkt mere end én enkelt gang. Hver gang.

Det eksklusive bageri fungerer samtidig som købmand og restaurant. Og nu også med 2D-stregkoder. Foto: Parla Deli.

Partnersamarbejde er afgørende

En migrering til 2D-stregkoder påvirker systemer på tværs af en virksomheds ordre-til-kontant-proces, herunder ERP-software, salgssteder og udstyr, og endda vægten i produktionssektionen. Derfor anerkender Marcelo Silva også, at et solidt samarbejde med eksterne partnere er afgørende. - Virksomheder og løsningsudbydere, der er villige til at satse på mulighederne for 2D-implementering, er en betingelse. Det var resultatet en fælles indsats, at udvikling og implementering kunne lade sig gøre på under to måneder.

Og Marcelo Silva har ikke til hensigt at stoppe her. - Vi planlægger at bruge 2D-stregkoderne til at måle vores kunders tilfredshed digitalt, og bede dem tilkendegive om de kunne lide vores produkter, nød deres måltider, fandt vores madvarer friske og vil anbefale os til en ven eller en kollega, så vi kan fortsætte med at forbedre vores tilbud og tilfredsstille vores kunder, afslutter han.

 
How to - Marcelos Silvas bedste råd til en 2D-transformation:

Forhandlere:
Skab en vision med 2D-stregkoder. Vurdér dine nuværende tekniske muligheder (scannere og back-office-systemer) for at forstå din køreplan for at muliggøre scanning af alle stregkoder, og samarbejd med andre interessenter for at sikre justering af mål og resultater gennem processen.

Mærker, producenter og leverandører: Foren din forsyningskæde med marketing/stregkodestrategi, der opnår både forbrugerengagement og forsyningskædemål.

Løsningsudbydere: Overvej de nødvendige opgraderinger til dine systemer for at muliggøre scanning/udskrivning af flere stregkoder. Aktivér dine kunder.

Læs mere om smarte stregkoder her.

Du er også meget velkommen til årets GS1 Forum: Nye dimension på madspild gennem smarte stregkoder. Konferencen er ganske gratis og for alle interesserede.

Meld dig til her.

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt