The Global Language of Business

GS1 Denmark ændrer vilkår og priser pr. 01.01.2024. Læs mere her

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Når COVID-19 udfordrer, skaber standarder sikkerhed

14.5.2020
|
Morten Buch, COO/Head of Retail GS1 Denmark
No items found.

Vi køber større mængder ind per tur i supermarked i øjeblikket. Det betyder, at varerne forsvinder i et andet tempo end normalt fra lagrene og hylderne. Nogle forbrugere er bekymrede for, om der nu også bliver fyldt op igen med dagligvarer. I landets butikker knokler personalet - og medarbejdere påtager sig andre roller end normalt, for at få dagligvarehandlen til at glide.

GS1 spiller den samme rolle som altid. Men måske står gevinsten ved standarder endnu tydeligere i en tid som denne.

Vores opgave hos GS1 er at kunne sikre unik identifikation af produkter. Netop at kunne identificere produkter er alfa og omega, for at sikre en effektiv forsyningskæde, så produkter kommer effektivt fra producent til forbruger.

Men lige så vigtigt er det, at informationen om at produktet er solgt, også bliver opsamlet og kommunikeret retur til producenten. På den måde sikres det, at der fortsat bliver produceret varer og at forsyningskæden holdes i gang. Altså, at der i sidste ende er varer nok og varer til tiden, til forbrugerne.

Hele denne identifikation sker ved brug af stregkodenumre (GTIN), som kan ses under stregkoden. Faktisk er stregkodenummeret blot udtrykt i stregkoden, så den kan scannes. På den måde slipper medarbejderen for at skulle taste cifrene, hvilket tager tid og ofte afstedkommer fejl.

Heldigvis har det i de sidste 40 år været fast praksis, at hvis et produkt skal sælges i supermarked, så skal det være udstyret med et stregkodenummer med en nummerserie fra GS1. Du kan derfor være sikker på, at når du tager den sidste liter mælk fra kølemontren, så vil producenten allerede kort tid efter du har forladt butikken, være i gang med at sikre, at der også er mælk, næste gang du har brug for det.

Næste leverance er nemlig kun et stregkode-bip væk.

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt