The Global Language of Business

GS1 Denmark ændrer vilkår og priser pr. 01.01.2024. Læs mere her

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Værktøj til at beregne emballage er nu tilgængeligt på engelsk

9.4.2024
|
Iben Stanhardt

Mange virksomheder bruger allerede vores emballageberegningsværktøj til at få overblik over de emballagemængder, som skal indberettes til Dansk Producentansvar (DPA) i perioden den 1. april - 31. august 2024. Men hvad hvis leverandøren, der producerer emballagen og har viden om materialesammensætningen, ikke taler dansk?

For at hjælpe dig, der har udenlandske leverandører, med at indhente information om dine produkters emballage, har vi oversat emballageberegningsværktøjet til engelsk.

Sådan kan du indsamle din virksomheds emballagedata

Der er mange veje, der fører til Rom, men her er en fremgangsmåde, du kan bruge til at indsamle emballagedata fra dine leverandører:

  • Hent et gratis startkit med emballageberegner i en dansk og engelsk version.
  • Udtræk alle dine produkter med GTIN og/eller internt varenummer fra GS1Trade Sync eller din virksomheds PIM-system til Excel.
  • Opdel dine produkter pr. leverandør og kopier GTIN, internt varenummer og varens navn til den engelske eller danske version af emballageberegningsværktøjet afhængigt af din leverandørs foretrukne sprog.
  • Send emballageberegningsværktøjet til din leverandør og bed vedkommende om at udfylde elementtype, materiale og vægt for alle emballageelementer pr. basisprodukt og kolli.
  • Kopier emballagedata fra alle dine leverandører til hhv. et dansk og et engelsk master Excel-ark (de to versioner kan ikke blandes).
  • Angiv om emballagen ender som husholdnings- eller erhvervsaffald, og hvordan den skal sorteres.
  • Udfyld også information om, hvor mange enheder, du forventer at sælge i 2024.
  • Brug data i fanen Virksomhedsoversigt til din 2024 DPA-indberetning.


Har du brug for hjælp til at lave Excel-udtrækket fra GS1Trade Sync, kan du finde en vejledning her: Skræddersy dine rapporter i GS1Trade Sync.

Emballagematerialer og -typer i begge sprogversioner af emballageberegningsværktøjet er baseret på standardiserede kodeværdier (GDSN) og kan mappes over i GS1Trade Packaging, der er vores nye service tildeklarering af emballagedata. GS1Trade Packaging stamdatamodul lanceres sommeren 2024.

Hent et gratis startkit på dansk og engelsk

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt