The Global Language of Business

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

GS1 Denmark tog del i debatten på Folkemødet 2024

19.6.2024
|
Anne Marie Lei

Bornholm var i uge 24 centrum for livlige debatter og netværk på årets Folkemøde, hvor også GS1 Denmark deltog i samtaler om alt fra digitalisering og bæredygtighed til forsyningskæder og patientsikkerhed. Vi havde desuden fornøjelsen af at møde mange af vores medlemmer ansigt til ansigt.

Vil sikre at medlemmer har de værktøjer, de behøver

GS1 Denmark deltog på Folkemødet for at udbrede kendskabet til, hvordan vores standarder spiller en kritisk rolle i optimering af forsyningskæder og sikring af produktdata for vores mere end 12.500 medlemmer. Men også hvordan teknologisk innovation og digital transformation kan understøttes gennem globalt aftalte standarder.

"Det er essentielt for os at sikre, at vores medlemmer har de værktøjer, de behøver for at kunne håndtere deres logistiske og datahåndteringsbehov effektivt," forklarede Morten Buch, COO / Head of Retail, som var en af de deltagende fra GS1 Denmark.

Foruden Morten Buch, deltog GS1 Denmarks CEO, Per Ahlmann Andersen, og Head of Public & Healthcare, Anne Marie Lei.

Fokus på bæredygtighed, digitalisering og en mere effektiv offentlig sektor

Et af Folkemødets store temaer var klima og bæredygtighed. Her kommer GS1’s services til at spille en afgørende rolle, når det digitale produktpas, som kan spore et produkts miljøpåvirkning fra start til slut, bliver en realitet.

Vi afholdte også en velbesøgt rundbordssamtale om effektivisering af offentlige indkøb og bæredygtig rapportering, hvor der deltog repræsentanter fra både erhvervslivet, offentlige myndigheder og beslutningstagere.

Fokus var at få drøftet, hvordan den offentlige sektor ved at anvende digitale produktdatabaser og stregkoder, som allerede er i brug i den private sektor, kan gøre offentlige indkøb mere grønne, effektive og omkostningseffektive.

Pointene fra rundbordsmødet tager vi med tilbage og indarbejder i en hvidbog om offentlige indkøb, som er ved at blive udarbejdet.

GS1 Denmark ser frem til at fortsætte med at bidrage til fremtidige dialoger om industrielle og teknologiske fremskridt på Folkemødet og andre fora.

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt