The Global Language of Business

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

10 år med CEO Lars Kyed: Hvordan ser fremtiden ud for GS1 Denmark?

2.5.2021
|
Malene Andersen
No items found.

10 år med CEO Lars Kyed: Hvordan ser fremtiden ud for GS1 Denmark?

Lars Kyed, CEO i GS1 Denmark, har stået i spidsen for organisationen i 10 år i disse dage. Og når man har været i en organisation i så lang tid, løber der selvsagt meget vand under broen. Mange af de produkter og services, GS1 Denmark tilbyder i dag eksisterede ikke dengang Lars første gang trådte ind på kontoret, men er blevet udviklet og har vokset sig store og stærke under tiden med ham ved roret. Eksempelvis har Lars og GS1 Denmark i de seneste 10 år haft stort fokus på udveksling af produktstamdata, hvilket har været en stor succes.

- Jeg er utrolig stolt over, at vi har fået samlet den danske detailhandel omkring vores produktdata, så vi har en høj kvalitet af produktdata, der bliver udvekslet. Det er helt exceptionelt i Danmark og på den internationale bane, er vi foran. Og det er jeg meget stolt over, at vi er nået så langt med, fortæller Lars Kyed.

Data revolutionerer GS1

Og netop data og udvekslingen af data kommer der fremover også til at være stort fokus på. For Lars Kyed er slet ikke i tvivl om, hvad der kommer til at forandre og revolutionere GS1 Denmark i fremtiden.

- Det gør data. Data, data og data. Vi bliver mere og mere datadrevede i hele vores verden, det gør vores medlemmer, og det skal GS1 Denmark også være. Vi skal være med til at understøtte vores medlemmer omkring data på produkter, men også omkring deres processer, så vi sikrer fødevaresikkerhed, sporbarhed og på Healthcare-delen også patientsikkerhed og kommunikation til patienter, siger Lars Kyed, som samtidig også understreger:

- Vi kommer til fortsat at have meget fokus på detailhandlen og Healthcare. Og det gør vi, fordi lovgivningen udvikler sig meget – også i den kommende tid. Og der er det vigtigt, at vi fortsat understøtter de segmenter med vores standarder.

2D stregkoder vil overtage

Et af GS1’s kerneprodukter - nemlig stregkoden - kommer til at udvikle og ændre sig. I fremtiden vil forbrugerne i hele Danmark nemlig ikke længere kunne finde de lange både tynde og tykke streger på eksempelvis mælkekartonen, men i stedet en datamatrix, også kaldet for en 2D-stregkode.

- Der kommer en udvikling omkring vores stregkoder. Den kendte stregkode, vi har i dag, udvikler sig til en 2D-stregkode, hvor vi får endnu mere data, så det bliver nemmere at lave sporbarhed og sikre, at vi ikke har illegale produkter på markedet. Vi får en bedre fødevaresikkerhed. Vi kan håndtere madspild på en meget bedre måde – samt sikre patientsikkerhed, slutter Lars Kyed.

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt