The Global Language of Business

GS1 Denmark ændrer vilkår og priser pr. 01.01.2024. Læs mere her

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

2.10.2019
|
Malene Andersen
No items found.

Det vigtigste redskab til at styre lager og vareflow. Sådan betegner Stefan Maagaard, Udviklingschef hos Frode Laursen, det nummer, som identificerer hver af de paller, der hver dag bliver håndteret i Frode Laursens distributionscentre i Danmark, Sverige og Finland. Og det er ikke småting, der skal styres: Et uendeligt antal paller og pakning af tusindvis af displays om dagen – og tilsvarende mange lastbiler til at transportere dem ud til kunderne.

Vi gør meget ud af at støtte vores egne og vores kunders mål om at bidrage til en mindre miljøpåvirkning i distributionsleddet. Her er optimal pakning af den enkelte lastbil og ruteplanlægning central. Og det kan kun lykkes, når vi i vores varemodtagelse får korrekt og præcis information ind om de forsendelser, vi modtager”, forklarer Stefan.

Hver palle har sin helt egen ”nummerplade”: SSCC

Det magiske nummer kommer fra GS1 og er et Serial Shipping Container Code – eller ”SSCC” i daglig tale. Nummeret fremgår af den label, som skal findes på pallen, når den ankommer til Frode Laursen.

”Leverandøren skal tildele unikke SSCC’er til hver enkelt palle, også selvom der er nøjagtigt de samme varer på den. Det skyldes bl.a., at så snart vi begynder at plukke fra en given palle – enten til displays eller til videreforsendelse – så skal vi kunne registrere, hvad der er tilbage på den”, forklarer Stefan

Når paller forlader Frode Laursens lagre, er det også med et SSCC:

”Vi påsætter også selv labels, så det er 100% entydigt, hvad vi sender videre til kunderne. Det er en måde at sikre komplet sporbarhed og at gøre eventuelle tilbagetrækninger af produkter så præcise som muligt. Med det unikke id kan vi mere målrettet fjerne varer fra lageret, så det kun er det absolut mest nødvendige, der går til spilde.”

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt