The Global Language of Business

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Digitale ingredienslister på beauty produkter skaber værdi

13.6.2024
|
Nikolaj Brink Laursen

I en verden, hvor forbrugernes bevidsthed om sundhed og sikkerhed stiger, er gennemsigtighed i produktindhold en essentiel del af købsprocessen. For beauty produkter og personlig pleje som eksempelvis læbestift, håndsprit, sæbe, tandpasta og solcreme, spiller ingredienslister en afgørende rolle.

INCI er den lovgivningsmæssige standard for navngivning af ingredienser i beauty produkter, og det at have disse lister digitalt tilgængelige er af stor betydning for både forbrugere og sælgere. Hvorfor, tænker du måske?

4 grunde til, at den digitale ingrediensliste er vigtig

1. Forbrugerens sundhed og sikkerhed

Forbrugere med allergier eller følsom hud har brug for at kende ingredienserne i de produkter, de anvender, for at undgå potentielt skadelige reaktioner. Ved at have INCI-ingredienslister digitalt tilgængelige kan forbrugerne nemt kontrollere, om et produkt indeholder allergener eller andre problematiske stoffer. Dette hjælper med at reducere risikoen for allergiske reaktioner og hudirritationer.

2. Gennemsigtighed og tillid

Gennemsigtighed skaber tillid mellem producent og forbruger. Når forbrugerne har adgang til komplette og præcise ingredienslister, føler de sig mere sikre ved deres køb. Ved at give fuld adgang til INCI-ingredienslister demonstrerer brands, at de ønsker at skabe gennemsigtighed, hvilket styrker brandets omdømme og forbrugerloyalitet.

3. Øget effektivitet i forsyningskæden

Med digitale løsninger som GS1Trade Sync kan leverandører og sælgere håndtere produktdata mere effektivt. Ved at indtaste data ét sted og dele det med alle handelspartnere, reduceres manuel håndtering og risikoen for fejl. Dette sikrer, at kunder altid har adgang til de nyeste og mest præcise data. En effektiv og præcis datahåndtering forbedrer også kvaliteten i hele forsyningskæden, hvilket er en stor fordel for både producenter og forhandlere.

4. Forbedret kundeoplevelse

En nem adgang til detaljerede produktinformationer forbedrer kundeoplevelsen. Forbrugere kan hurtigt og nemt finde information om de produkter, de er interesserede i, uden at skulle kontakte kundeservice eller gennemgå fysiske etiketter. Dette gør købsprocessen mere behagelig og effektiv, hvilket kan føre til øget kundetilfredshed og loyalitet.

Læs også: Ny regel om nonfood ingrediensliste for beauty produkter

GS1 Denmark og beauty

Med GS1Trade Sync kan både leverandører og sælgere sikre, at de leverer den bedste oplevelse for deres kunder. Når en leverandører opretter et produkt på udvalgte produktgrupper inden for beauty og personlig pleje i GS1Trade Sync, sikrer en valideringsregel, at INCI ingredienslisten altid bliver indtastet - til gavn for alle led i forsyningskæden.

I dag har 5.400 produkter en ingrediensliste i GS1Trade Sync, og det tal vil stige i takt med at flere og flere leverandører deler data om deres produkter. For forbrugerne vil fortsat efterspørge gennemsigtighed og sikre produkter, og virksomheder, der tager dette alvorligt, vil høste fordelene.

Hvis du er nysgerrig på GS1 Denmarks arbejde med beauty industrien?

Læs mere om GS1Trade Sync for beauty

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt