The Global Language of Business

GS1 Denmark ændrer vilkår og priser pr. 01.01.2024. Læs mere her

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Værdien af troværdige produktdata

7.12.2018
|
Signe Poulsen
No items found.

Værdien af adgang til forbedrede data kan sikre, at vi i de kliniske processer har de rette personer – patient og hospitalsansatte – og det rette udstyr til den rette procedure. Såvel som den rette information om både personer, udstyr og procedure.  

Med GS1 standarder kan medicinsk udstyr, personer og lokationer identificeres sikkert og entydigt. Standarderne gør det også muligt at dele data på en sikker og effektiv måde hele vejen fra producent til patient. Alt i alt skabes en effektiv forsyningskæde, der sparer sundhedsvæsenet for tid og penge, og sikrer at hver patient får den bedst mulige og mest sikre behandling i deres møde med sundhedsvæsenet.

Også det danske sundhedsvæsen, både på landets hospitaler og rundt om i kommunerne, kan opnå store fordele ved at blive endnu bedre til at bruge data til at optimere deres processer og arbejdsgange. GS1´s GDSN service kan give det enkelte hospital mulighed for at få troværdige og sikre produktdata om alle produkter, hospitalet benytter – via en enkelt forbindelseskanal.

Head of Healthcare Sector, Jesper Kervin Franke, fra GS1 Denmark uddyber:

”Med den nye EU forordning for medicinsk udstyr, vil der fremadrettet være et verdensomspændende system for unik produktidentifikation. I forbindelse med det, er mange producenter blevet mere opmærksomme på at bruge GS1 standarder til at mærke deres produkter unikt. Flere gør også allerede brug af GS1´s GDSN datapool-service til at dele disse data med deres handelspartnere, og på længere sigt, overføre data om deres produkter direkte til UDI databasen, dvs. GUDID for USA og EUDAMED for EU. Det giver en unik mulighed for hospitaler og kommuner rundt i Danmark at gøre brug af troværdige data om deres produkter og opnå alle fordele, der er med at bruge disse data i deres processer, da fundamentet – altså mærkningen – allerede er på plads fra producenternes side. Og vi hjælper gerne både hospitaler og kommuner i gang med, hvordan de kan implementere GS1 standarder i deres processer for at kunne høste alle gevinsterne. Det gælder både de økonomiske, og ikke mindst dem der er med til at skabe et mere patientsikkert sundhedsvæsen”.

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt