The Global Language of Business

GS1 Denmark ændrer vilkår og priser pr. 01.01.2024. Læs mere her

Nysgerrig på de nye priser og medlemsbetingelser pr. 1. januar 2024? Læs mere her

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Bæredygtigt samarbejde med Projekt Hjemløs

1.12.2020
|
Signe Poulsen

Bæredygtighed, mindre madspild, deleøkonomi, Corporate Social Responsibility – det er alle elementer i den øgede opmærksomhed om både virksomheders og privatpersoners mulighed for at påvirke samfund og miljø. ”Det handler vel grundlæggende om at udnytte ressourcer og ikke smide noget ud som kan bruges eller genbruges af andre”, mener Marie Madvig Holm fra GS1 Denmark.

Mange bække små

Det handler også om at se perspektivet i, at selv – isoleret set – små bidrag kan gøre en forskel. Sådan ser man det hos mange NGO’er, som fx Projekt Hjemløs, der er en af de organisationer, som har nydt godt af produkter doneret via servicen GS1Trade Exact.

Leverandører til detailhandlen, som fx Odense Marcipan, sender deres produkter til GS1Trade Exact for at få tjekket, om produktets stamdata er korrekt angivet.

”Vi modtager et kolli af hvert produkt. Set fra den enkelte leverandørs synspunkt er det måske ikke så meget, men hos os løber det op i store mængder produkter i løbet af en uge produkter som intet fejler og som det ville være en skam at destruere”, fortæller Marie.

Gør det nemt at donere

Når leverandøren bestiller tid hos GS1Trade Exact, skal man angive, hvad der skal ske med ens produkter, når datakvalitetstjekket er overstået: At det sendes til destruktion, returneres til leverandøren eller doneres til en hjælpeorganisation.

”Det er naturligvis helt op til leverandøren selv, hvad de ønsker at gøre. Det, vi som medlemsorganisation gerne vil hjælpe med, er, at gøre det nemt for de leverandører, der ønsker, at deres produkter kommer andre til gavn. Og det gør vi ved at påtage os distributionen af produkterne til relevante organisationer”, forklarer Marie.

Lækre kager

Et eksempel på dette er en donation fra Odense Marcipan, der blev til lækre kager hos Projekt Hjemløs. Stifter, Gitte Johansen, fortæller:

”Vi er rigtig glade for dette fantastiske samarbejde med GS1, som giver os mulighed for at lave gratis lækkerier til byens hjemløse, fx små konfektstykker indpakket, som de hjemløse kan få med i lommen eller tasken, ekstra vigtige kalorier for en hjemløs, som går ude hele dagen, og en nat kan være kold og våd at komme igennem.

På vores værested på Glentevej i København NV går snakken altid lystigt, men når der kommer en flot kage på bordet, så stiger humøret ekstra. Denne mulighed kunne ikke være tilstede så ofte uden donationer, da råvarerne til luksuskager er dyre for et værested som vores. Med GS1’s medlemmers hjælp er det muligt at tilbyde noget ekstra til byens hjemløse.”

Flere produktkategorier gør nytte

”Vi har brug for mange slags varer. For eksempel hygiejnebind til de hjemløse kvinder – som en hjemløs kvinde sagde, så er der ikke mange som tænker på, at det er ekstra svært at være kvinde en gang om måneden, og samtidig skulle bo på gaden”, beretter Gitte:

”Vi fortæller de hjemløse, at vi modtager de fine varer fra b.la. GS1, og de bliver altid glade og siger tak. For dem er det nemlig noget særligt, når der bliver tænkt på byens hjemløse. Der er alt for mange negative oplevelser i deres hverdag, så venlighed og hilsner varmer deres hjerter.”

Flere modtagere?

Marie: ”Vi hører meget gerne bud på organisationer, der kunne have glæde af jeres produkter, når I bruger GS1Trade Exact. For nogle produkter – fx kattemad – kan gøre en mere direkte forskel hos fx Dyreværnet end Mødrehjælpen.”

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt