Så er der taget hul på de næste 40 år

Den 16. juni 2017 fejrede vi 40 års jubilæum, og vi siger tak til de medlemmer og samarbejdspartnere, der havde valgt at lægge vejen forbi. De fik mulighed for at ”røre ved standarderne” på de stande, hvor medarbejderne præsenterede håndgribelige eksempler på, hvordan GS1 Standarder bruges i hverdagen i dag – og i fremtidige scenarier.

Gæsterne kunne selv prøve kræfter med mål-/veje-regler, og med egne øjne opleve, hvor hurtig og præcis lageroptælling med RFID-scanner virkelig er. Også en app med ”augmented reality” baseret på GS1-identifikation blev demonstreret – et eksempel på den nære fremtid, hvor GS1, på trods af sine 40 år, stadig vil være en del af det fundament, som effektiv forretningsdrift og kundetilpasning hviler på.

Det blev også en dag, hvor vi fik input til, hvordan medlemmerne gerne vil have, at GS1 Denmark udvikler sig, og det siger vi også tak for – for en medlemsorganisation, er det nemlig altafgørende at kende sine medlemmers ønsker.

Vil du vide mere om værdien af standarder? Brug 2 minutter på denne film.

GS1 Denmark fylder 40 i år

Det betyder, at det i år er 40 år siden, stregkoderne holdt deres indtog i Danmark. En lille ting, der i dag virker så naturlig, var slet ikke naturlig dengang, den første Star Wars film havde premiere, og årets bil i Danmark var en Ford Fiesta.

I GS1 Denmark fejrer vi særligt, at vi i al den tid har hjulpet vores medlemsvirksomheder – først i detailhandlen og nu meget bredere – med at effektivisere samarbejdet med deres kunder.

Vidste du at ....?

  • I Danmark blev den første GS1-produktstregkode scannet i 1979. Det var Strandberg Supermarked i Holbæk, der var den første danske butik til at benytte EAN-stregkoder ved kassen. I dag er det nok svært for mange at forestille sig et butiksbesøg uden det nu klassiske ”bip”

  • I 1977 kostede et standardabonnement på stregkodenumre 600 kr

  • OTA havregryn var blandt de første varer, der fik stregkode i Danmark, og altså blev medlem af GS1 Denmark. Desværre måtte de første stregkoder laves om, fordi stregerne i stregkoden blev trykt på emballagen med rød farve – og det kan en almindelig scanner ikke læse.