The Global Language of Business

Stregkoder


GS1 er den eneste autoriserede forhandler af GTIN og GLN. Du skal bruge et GTIN for at danne en stregkode til dit produkt, mens GLN er et lokationsnummer, hvormed du unikt og entydigt kan identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder. Et GLN kaldes også et EAN-lokationsnummer.

GTIN og GLN

GTIN og GLN bruges til unik identifikation af produkter, paller, forsendelser og lokationer over hele verden, og udgør fundamentet for alle GS1s produkter, services og brancheløsninger.

Kombinér vores services

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GS1 Stories

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan bestiller jeg min første stregkode?

Først og fremmest skal du sikre dig, at du er medlem af GS1. Det bliver du ved at tegne et abonnement på MitGS1. Når du har gjort det, kan du købe både GTIN og GLN.

Hvad betaler jeg for?

Du betaler for at være medlem af GS1 Denmark, uanset om du køber GTIN eller GLN (EAN).  Medlemskabet er baseret på abonnementer, og du betaler derfor herefter. Læs mere her.

Køber du GTIN, kan du identificere dine varer på tværs af alle landegrænser og platforme. Med dit GTIN kan du også lave fysiske stregkoder.

Med et GLN (EAN) bliver du identificeret som handelspartner og kan unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder. Det vil sige en afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik og intern afdeling.

Hvordan laver jeg en fysisk stregkode?

Når du har valgt og købt GTIN, modtager du et virksomhedspræfiks, som identificerer din virksomhed unikt i hele verden.

Ud fra virksomhedspræfikset kan du danne lige så mange GTIN, som du har brug for til online salg, fysiske produkter samt kolli og paller. Når du har lavet dit GTIN, kan du desuden parre det med et stregkodesymbol, hvis du har brug for en fysisk stregkode.

Har du brug for mere vejledning i, hvordan du køber og opretter stregkoder? Så kan du finde mere vejledning her.

Har du styr på ovenstående, kan du gå i gang med at danne stregkoder via servicesen GS1Trade Barcode.

Hvordan bestiller jeg et GLN (EAN)?

Du kender måske GLN som et EAN-lokationsnummer. Det er det samme, og du kan nemt bestille det her.

Hvad er et virksomhedspræfix (Landekoder)?

Under stregkoden på produkter står der en række tal - men hvad betyder de?

Tallene under stregkoden udgør produktets GTIN-varenummer, og de første tre cifre i det angiver, hvilken lokal GS1-organisation, der har tildelt nummeret. Derfor kalder nogle cifrene for en "landekode". Men tallet siger intet om, hvilket land produktet er fremstillet i.

Numre uddelt af GS1 Denmark begynder med 57.

Nedenfor kan du se, hvilke GS1 Præfiks (landekoder) de lokale GS1-organisationer tildeler. Når din virksomheds referencenummer sættes sammen med GS1 Præfikset, bliver det til Virksomhedspræfikset.

Vi er klar til at hjælpe

Er du i tvivl om hvordan du bestiller GTIN/GLN eller laver en stregkode? Så kontakt vores rådgivere, som sidder klar til at guide dig godt igennem processen.

Vi har åbent for henvendelse:

Mandag til torsdag: kl. 08:30 til kl. 15:30
Fredag: kl. 09:00 til kl. 15:00

+45 39 27 85 27
info@gs1.dk

Peter Alberg Nielsen
GS1Trade Service Consultant
+45 39 16 90 11
Nikolaj Brink Laursen
Training Manager
+45 39 16 90 23
Irene Lentz
Customer Consultant
+45 39 16 90 07
Charlotte Nevdal
Head of Member Service
+45 39 16 90 14