The Global Language of Business

GS1 Denmark ændrer vilkår og priser pr. 01.01.2024. Læs mere her

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

GS1Trade Activate: Gratis GTIN-opbevaring for alle medlemmer

6.12.2018
|
Malene Andersen
No items found.

Blue Mountain er et lille sæbeværksted, som laver økologiske og naturlige hudplejeprodukter i små unikke batches på den jyske vestkyst. Rikke Rietveld er sæbemester hos Blue Mountain og initiativtager til, at virksomheden blev en af de første, der benyttede sig af vores gratis service: GS1Trade Activate.

GS1Trade Activate er et værktøj for alle GS1 Denmarks medlemmer, der er i besiddelse af en GS1 nøgle, som fx en stregkode (GTIN). Så hvor virksomhederne før har brugt individuelle Excel-ark til at holde styr på stregkoderne, vil stregkodenummerserien med Trade Activate nu ligge i en sky hos GS1 Denmark, så du altid kan finde ud af, hvor du er kommet til. Smart for dig, din virksomhed og forsyningskæden

Og Rikke Rietveld har da også svært ved at skjule sin begejstring for servicen: "Da jeg skulle lancere mine produkter i en venindes webshop, var et kriterie, at jeg havde stregkoder på mine produkter, når jeg oprettede dem i webshoppen. Og jeg var så heldig at være en af de første der fik mulighed for at bruge værktøjet GS1Trade Activate, da jeg skulle oprette stregkoder - og det var nemt og funktionelt".

Undgå koks i logistikken

"Jeg troede faktisk, at det måske ville være en besværlig proces, men det var nemt at oprette mine produkter med GS1Trade Activate. Lige nu er jeg en virksomhed med en mindre produktportefølje, men jeg er ved at udvide sortimentet, og GS1Trade Activate gør det nemt at holde styr på stregkoderne. Jeg kan logge på GS1 hvor som helst, hvis jeg skal finde ud af, hvor jeg er kommet til, eller hvis jeg skal oprette nye numre", fortsætter Rikke.

Og det kan være nemt at miste overblikket over, hvor langt man er kommet i de lange lister over stregkoder og skabe store problemer for virksomheden, hvis produkterne ikke er udstyret med unikke stregkoder. Kommer den samme stregkode på to forskellige produkter, så går det galt, når stamdata skal registreres og også, når produktet skal sælges i butikken. Kort sagt, der går koks i logistikken. Rikke Rietveld: "Det er et meget brugervenligt og simpelt system at anvende. Man kan både oprette sine GS1-nøgler manuelt eller vælge fra et præfiks – altså næste ledige nummer i rækken – dejligt nemt og så undgår man at lave fejl. Herefter indtaster man data om produktet. For mig er det et værdifuldt værktøj, da jeg har alle mine produkter samlet i én database med unikke GTIN-numre, produktbeskrivelser og billeder. Det giver et godt overblik og det er nemt at bruge".

Rige udviklingsmuligheder

Muligheden for at vedligeholde stregkoder er første skridt med GS1Trade Activate. GS1 Denmark arbejder løbende på at øge mulighederne og funktionaliteten, så vi hele tiden kan tilbyde mere og mere med servicen. Og på spørgsmålet om hvilke udviklingsmuligheder Rikke Rietveld ser for GS1Trade Activate, er svaret: "Jeg ved faktisk ikke om det allerede er muligt – men hvis man via GS1Trade Activate kunne downloade et ”katalog” til sine kunder ville det være fantastisk – altså en liste over produkterne, med GTIN-numre, beskrivelser og billeder (evt. også kost og udsalgspris), så ville det jo være et fantastisk nemt værktøj, når ens kunder skal oprette produkterne i deres egne systemer, eller man gerne vil sende en produktliste til kunder, som kunne være interesserede i at købe produkter.

Rikke fortsætter: "Det kunne også være interessant, hvis man kunne eksportere data fra GS1Trade Activate til sin webshop. Hvis man kun behøvede at oprette alle data, beskrivelser, produktbilleder osv. et sted - nemlig i Activate og man så kunne importere alle data til sin webshop. Det ville spare mig for en masse ekstra arbejde. Det kunne også være interessant, hvis man havde et analyseværktøj, der kunne vise statistik/trend på Google Shopping og Amazon", afslutter Rikke. Blue Mountains produkter sælges hovedsageligt via webshoppen www.bluemountain.dk og via special- og helsekostforretninger rundt om i landet.

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt