Beregning af kontrolciffer

OBS: For tiden linker vi videre til GS1 Global Office's kontrolcifferberegning, da vores danske version er under opgradering

Det sidste ciffer i alle GS1-numre er et kontrolciffer, som beregnes ud fra de foranstående cifre (varenummeret). Kontrolcifferet bruges som kontrol af både nummeret og stregkoden. Det er vigtigt, at kontrolcifferet er korrekt - ellers kan stregkoden ikke læses.

Du kan beregne dit kontrolciffer ved at klikke på den orange knap nedenfor og indtaste dit nummer (OBS: Du kan indtaste enten 7, 12, 13 og 17 cifre i beregneren, svarende til fx UPC-A, UPC-B, GTIN-8, GTIN-13, GTIN-14 og SSCC)

Beregn dit kontrolciffer her.

Alternativt kan du downloade et program til at beregne kontrolcifre - også flere koder af gangen. Dette program kan kun installeres på en Windows PC.

Kontrolcifrene beregnes efter Modulus-10 algoritmen.