Beregning af kontrolciffer

Det sidste ciffer i alle GS1-numre er et kontrolciffer. Kontrolcifferet bruges som kontrol af både nummeret og stregkoden. Det er vigtigt kontrolcifferet er korrekt - ellers kan stregkoden ikke læses.

Du kan beregne dit kontrolciffer ved at indtaste et nummer nedenfor.

Alternativt kan du downloade et program til at beregne kontrolcifre - også flere koder af gangen. Dette program kan kun installeres på en Windows PC.

Kontrolcifrene beregnes efter Modulus-10 algoritmen.

Skal du beregne kontrolciffer til GRAI? Så vælg "GTIN14" i beregneren nedenfor.

Calculate check digits for barcodes