The Global Language of Business

OBS: Torsdag d. 25. april kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet internt arrangement.

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

NyT FRA GS1

Skal du sælge på Google Shopping, eBay, Amazon eller Alibaba? Så har du brug for GS1

2.10.2018
|
Mads Kibsgaard, Standard & Relations Manager, GS1 Denmark
No items found.

Visse globale markedspladser har i nogen tid krævet, at produkter oprettes med GTIN-varenummer, for at de kan blive vist og solgt. Men hvorfor egentlig dette krav til leverandøren?

Hvorfor krav?

Markedspladserne har tusindvis af mindre leverandører, og for mange af dem er produktidentifikation en ny verden, som det i første omgang er svært at se værdien af.

Men der er naturligvis gode grunde til kravet om at bruge GTIN-varenumre, når man skal sælge på bl.a. eBay, Amazon, Google Shopping og Alibaba – og motivation for leverandørerne, for med præcis og unik identifikation af en vare kan man øge salgstal.

Pres for bedre brugeroplevelse

Markedspladserne er presset til konstant at arbejde på at forbedre brugeroplevelsen for online shoppere, som forventer nemt at kunne finde og sammenligne produkter.

Og det kan man med GTIN-varenumre, som er de tal, der står under stregkoden på bl.a. mælkekartonen.

Grundlæggende gør den unikke identifikation, at både markedsplads og kunde kan finde præcis det produkt, hun leder efter. Eksempelvis kan der let skelnes mellem forskellige varianter af et produkt, fx hørtørreren på 2200 Watt og den på 1800 Watt, eller skjorten i str. 42 i sort eller mørkeblå.

”What’s in it for me?”

Generelt belønner markedspladserne leverandører, der bruger GTIN med større eksponering i varekataloger og bedre placering i søgeresultater og annoncer. Desuden ser man en generel effekt på søgemaskiner som fx Google og Bing af at oprette sine produkter med GTIN.

Google angiver selv, at sælgere, der har føjet korrekte GTIN-værdier til deres produktdata, har oplevet, at deres konverteringsrater stiger med op til 20%.

Det er afgørende for Google, at shopperne skal blive præsenteret for netop de ting, som de har interesse for, og derfor optimerer de deres algoritme med det for øje.

Til optimeringen bruger Google Shopping den præcise produktidentifikationen til at kunne matche shopperens søgeord med de bedst svarende produkter og til at kunne sammenligne produkter fra flere forhandlere, når der vises annoncer. På den måde øges kundens oplevelse af at modtage relevante tilbud.

Men hvilke produktinformationer?

”Nu er den hellige grav jo ikke velforvaret, bare fordi en shopper har fundet frem til dit produkt. Derfra handler det om, at give din mulige kunde lige præcis den viden, der skal til for at visningen bliver til et køb”. Det mener Morten Buch, Head of FMCG and Services i GS1 Denmark.

”Virksomheder som Google og Alibaba er altid på udkig efter data, de kan have tillid til. Og indtil videre har det udløst at Alibaba har tilsluttet sig GDSN netværket, hvor de kan hente netop sådanne data – data som leverandørerne selv har oprettet. Fordi de er gået med i GS1-samarbejdet, har de også mulighed for løbende at gøre deres indflydelse gældende efterhånden som de får brug for flere data. Og det er den vej vi ser udviklingen gå: Flere produktinformationer ønskes af forbrugerne. Faktisk har alle fire valgt at gå ind bestyrelsen for GS1's globale arbejde. Vi må ikke undervurdere betydningen af, at vores standarder følger med udviklingen og nye handelsformer. Derfor er vi rigtig stolte og at disse fire globale giganter har valgt at gå ind i GS1's globale bestyrelsen, så de kan hjælpe os med at sikre dette”.

Forkert nummer indeholder en risiko

Alt dette betyder, at det er meget risikabelt at udstyre sine produkter med ”lånte fjer”, dvs. GTIN-varenumre taget fra andre produkter. Det giver misforståelser og fejlagtige informationer til kunden – alt andet end en god oplevelse.

Hvis du videresælger produkter, kan man ofte finde GTIN under stregkoden på pakningen. Hvis du mangler GTIN-varenumre til dine produkter, kan du altid få dem hos GS1.

Kan vi hjælpe dig videre?

Kontakt vores Servicecenter og få vejledning i, hvordan du kommer i gang med GTIN-varenumre, så du kan sælge på Google Shopping, eBay, Amazon og Alibaba.

GS1-services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Image

GS1Trade Image sørger for billeder til dine produkter i den højeste kvalitet. Det er billigt og nemt. Herunder finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme i gang med GS1Trade Image.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Sync

Ved at lægge produktstamdata og -fotos i GS1Trade Sync, som er en del af det globale GDSN-netværk, skaber du en effektiv hverdag og gør data nemt tilgængelig for jeres handelspartnere, når de har brug for det.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Exact

Få kvalitetstjekket dit fysiske produkt op mod de stamdata, du har angivet i GS1Trade Sync. Alle godkendte produkter får et kvalitetsstempel i GS1Trade Sync, som jeres kunder kan se.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact er din brugervenlige EDI-løsning, som systematik og effektivt varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GTIN

På denne side finder du information om, hvordan et GTIN-nummer bruges. Et GTIN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

GLN

På denne side finder du information om, hvordan et GLN-nummer bruges. Et GLN-nummer er et globalt, unikt, varenummer, som bruges til at identificere, hvilken vare der er tale om.

Seneste nyt