Cookie- og privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik

Oversigt

1.0 Introduktion

2.0 Cookies

2.1 Hvad er cookies?

2.2 Hvad bruger vi cookies til?

2.3 Sådan blokerer og sletter du cookies

2.3.1 Men vent – måske bør du ikke slette dine cookies?

3.0 Personoplysninger

3.1 Generelt

3.2 Sikkerhed

3.3 Periode for opbevaring

3.4 Videregivelse af oplysninger

4.0 Indsigt og klager

5.0 Udgiver

 

1.0 Introduktion

Når du besøger vores hjemmeside indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning under punkt - 2.3 sådan blokerer og sletter du cookies) og undlade videre brug af hjemmesiden. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

GS1 Denmark indsamler oplysninger om dig på to måder:

  • Ved brug af cookies
  • Ved at du selv afgiver oplysninger

2.0 Cookies

2.1 Hvad er cookies?

Første gang du besøger GS1s hjemmeside modtager du automatisk en eller flere cookies. Vi anvender cookies, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende og huske indstillinger, endvidere at udføre statistik og målrette annoncer. På den måde bruges cookies til at huske informationer om dine præferencer. For eksempel er det en cookie, som gør, at du ikke behøver at logge på sider som “Mit GS1”, hver gang du besøger GS1.dk. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som fx virus.

2.2 Hvad bruger vi cookies til?

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger. Derudover bruger vi data til at registrere din arbejdsgang på hjemmesiden, med henblik på at optimere vores services og indhold.

2.3 Sådan blokerer og sletter du cookies

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning:

Slet cookies på Microsoft Internet Explorer
Slet cookies på Mozilla Firefox browser
Slet cookies på Google Chrome browser
Slet cookies på Safari browser
Slet cookies på Opera browser
Slet flash cookies: (gælder alle browsere)
Slet cookies på iPad, iPhone, iPod touch
Slet cookies på Android telefoner

Vi gør opmærksom på, at vejledningen er opstillet for langt de fleste browsere samt smartphones, men enkelte er ikke nævnt.

2.3.1 Men vent – måske bør du ikke slette dine cookies?

Når du sletter dine cookies, mister du værdifuld information, og gør din færden på internettet unødigt besværlig. Mange sletter cookies for at rydde deres søgehistorik eller skjule sider, de har besøgt, men her er det faktisk nemmere blot at skifte til “Private Browsing” og bevare fordelene ved cookies, der sikrer at dine præference huskes fra gang til gang.

Private browsing i Microsoft Internet Explorer (Ctrl+Shift+P)
Private browsing i FireFox (Ctrl+Shift+P)
Private Browsing i Safari på iPhone, iPad, or iPod touch
Private browsing i Chrome (Ctrl+Shift+N)
Private browsing i Opera

Vi gør opmærksom på, at vejledningen er opstillet for langt de fleste browsere samt smartphones, men enkelte er ikke nævnt.

3.0 Personoplysninger

3.1 Generelt

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores hjemmeside, indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker fx ved almindelig tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via hjemmesiden.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden fx navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.

3.2 Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

3.3 Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

3.4 Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af hjemmesiden, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. kan videregives til tredjeparter. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet nedenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse parter behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til andre formål.

Vi bruger på GS1 følgende trejdepartsløsninger:

• Google Analytics
• LinkedIn
• FaceBook
• Instagram
• YouTube

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. GS1 Denmark fraskriver sig ansvaret for privacy-håndteringen på websites der linkes til.

4.0 Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til, at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til info@gs1.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

5.0 Udgiver

Hjemmesiden ejes og publiceres af:

GS1 Denmark
Vesterbrogade 149
DK-1620 København V
Telefon: +45 39 27 85 27
Email: info@gs1.dk
CVR: 10 62 98 45