Danmark har et unikt indsamlingssystem, som sparer CO2
Danmark har et unikt indsamlingssystem, som sparer CO2
Danmark har et unikt indsamlingssystem, som sparer CO2
April 15, 2024

Af Karen Gahrn // Illustration: Erik Nylund

|
6
 min

I Danmark indsamles 9 ud af 10 flasker, og det er enestående på verdensplan. Det lyder enkelt, men det er det ikke. Mærkning er med til at sikre, at systemet fungerer. Vi har fulgt en lille tykmavet flaske.

 

1. Produceringen

Flasken produceres og sælges til en drikkevareproducent, som fylder flasken, trykker en etiket med en GS1-stregkode på og registrerer den hos Dansk Retursystem.

2. Salget

Flasken sælges til butikken, hvor en tørstig forbruger bliver fristet og lægger flasken i indkøbskurven. Stregkoden bruges, når forbrugeren betaler. Samtidig betales der pant for flasken.

3. Afleveringen

Den tomme flaske bliver afleveret i Dansk Retursystems flaskeautomat. Her scannes stregkoden, pantmærket og flaskens form (for at hindre snyd med pantmærker).

{(factbox)}

GS1 services omtalt i artiklen

GS1Trade Image

GS1Trade Image leverer professionelle marketing- og planogrambilleder, der lever op til gældende krav og grafiske retningslinjer.

Hvis du ønsker selv at tage dine egne produktbilleder, kan vi også hjælpe dig med at blive certificeret til dette.

GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en datapool til udveksling af produktdata, som dine handelspartnere kan tilgå.

GS1Trade Sync effektiviserer dataudvekslingen mellem handelspartnere, fordi data kun skal angives ét sted. Det øger kvaliteten af produktdata og skaber værdi for dig - og hele værdikæden.

GS1Trade Exact

GS1Trade Exact sikrer kvaliteten af jeres produktdata. Alle fysiske produkter bliver kontrolleret op mod de data, der er angivet i GS1Trade Sync.

Kvalitetssikret data for hele forsyningskæden.

GS1Trade Transact

GS1Trade Transact varetager digital modtagelse af ordrer og afsendelse af dokumenter til dine kunder. Du bestemmer selv om den skal integreres i dit økonomisystem eller du vil tilgå den online.

GTIN

GTIN (også kaldet EAN) står for 'Global Trade Item Number' og udgør den talrække, du ser under dit stregkodesymbol.

GTIN (EAN) er en global standard, der bruges til unikt at identificere digitale og fysiske produkter, så stregkoden kan scannes overalt i verden - hele vejen gennem forsyningskæden.

GLN

Med et GLN (også kaldet EAN) kan du unikt og entydigt identificere fysiske, funktionelle, juridiske eller digitale enheder.

Det kan være afsender, modtager, køber, sælger, leverandør, producent, leveringssted, betalingssted, butik eller interne afdelinger.

Nyeste GS1 Stories