Profil af din GS1-hjælper Erik Søgaard

15 år er det foreløbigt blevet til med daglig rådgivning af GS1s medlemmer for Erik Søgaard. Mottoet er, at ingen spørgsmål er for dumme.

Hvad er det mest almindelige spørgsmål, du får?

”Det er: Hvordan finder jeg ud af hvilke tal, der skal stå i stregkoden, og hvordan skal jeg få lavet dem om til sorte og hvide streger? Vi ved godt, at det  er svært at starte op med stregkoder. Man har et produkt, man brænder for, men i den drøm indgår der typisk ikke stregkoder. Og så opdager man, at de er helt nødvendige for at kunne sælge produktet i detailhandlen. Derfor er det helt naturligt, at rådgivningen starter fra begyndelsen. Det tager den tid, det tager – nogle gange 10 minutter, nogle gange 45 minutter”.

Hvad er det bedste ved dit job?

”Det er at hjælpe. Jeg oplever dagligt, hvordan nye medlemmer går fra intet at vide om stregkoder og være noget skræmte over opgaven til at de har fået stregkoder på deres produkter. Det er skønt med de positive tilbagemeldinger om, at alt er gået i orden, og at det ikke var så slemt, som de frygtede”. Hvordan har medlemsrådgivningen ændret sig gennem de sidste 15 år? ”I begyndelsen var det næsten kun detailhandlen, vores medlemmerne kom fra. Men nu er der flere sektorer, som benytter stregkoder, fx sundhedssektoren. Desuden ønsker mange nu at indkode flere informationer i stregkoden, bl.a. batchnummer i takt med de større krav om sporbarhed. Det gør, at vi skal kunne rådgive om en større palette af scenarier”.

Har du valgt det rigtige nummer?

Det GTIN-varenummer, som indkodes i den mest almindelige produktstregkode (EAN-13), kan ikke bruges til at identificere din virksomhed i fx Nemhandel og ved fakturering af kunder i det offentlige. Til det formål skal du bruge et GLN-lokationsnummer.

Find ud af mere på www.gs1.dk/gln eller kontakt os, hvis du er i tvivl.

Skal du i gang med stregkoder?

Ring til Erik i vores Servicecenter på telefon 39 27 85 27 - eller:

• Tag et gratis online lynkursus i stregkoder – se mere her

• Lav dine egne stregkoder i det gratis online værktøj GS1 Trade Barcode

 

Se flere nyheder