Nyheder

Donationer forhindrer spild og gør en forskel, der kan mærkes i juletiden

Her op til jul har en del danskere brug for hjælp fra andre til at juletiden kan blive noget særligt, og heldigvis er der mange steder i landet frivillige, virksomheder og organisationer der gør dette muligt. Et eksempel på dette er samarbejdet mellem Højnæskirken i Rødovre ved København og GS1Trade Exact.

11 12 2017

Konkurrence: Stregkoder kan også være sjove!

Nu slutter vores 40 års jubilæumsår - men det gør festen for stregkoder ikke!

04 12 2017

Efter ny høringsperiode om UNSPSC, er den nye danske version 9.0501 publiceret

Perioden for at komme med ændringsforslag til UNSPSC version 19.0501 er nu afsluttet. Vi har fået gode og relevante input. Derfor er der nu uploadet en version med de ændrede oversættelser, som er tilgængelig på unspsc.gs1.dk

29 11 2017

Hvad humanitarian logistics?

Det er simpelthen så irriterende, når dine nye sko købt online ikke kommer frem til tiden, eller det er den forkerte størrelse, der bliver leveret. Men Humanitarian Logistics sætter leveringsstyring og -sikkerhed i et helt andet perspektiv. For tænk hvis den rigtige vaccine ikke når frem til det rette sted på det rette tidspunkt!

27 11 2017

Stil skarpt på morgendagens forretning

Som direktør for den danske forening for brand-owners, DLF, er Niels Jensens overordnede mål at skaffe de bedste vilkår for leverandørerne i samhandlen med retailere og grossister. Hans budskab er: Hvis du ser standarder som en barriere, så snyder du din virksomhed for en unik mulighed.

18 11 2017

Få leveret den forventede vare – hver gang

Er ymer et erstatningsprodukt for ylette? Ikke hvis man arbejder med patienter, for hvem det gør en forskel for deres behandlingsforløb. Med allergener er erstatningsprodukter et endnu mere følsomt emne. Uanset hvad, er det vitalt at have sikkerhed for at få leveret det, du bestilte – især i hospitalskøkkener.

13 11 2017

GS1 Denmarks julekalender 2017

Glæd dig til vores julekalender 2017. Fra den 1. december og helt frem til den 24. december kan du dagligt vinde et lækkert tekstilsæt fra Pillivuyt i GS1 Denmarks julekalender. Og du kan samtidig blive klogere på, hvad GS1 kan gøre for dig.

08 11 2017

Mit GS1: Overblik over din virksomheds medlemskab

Mit GS1 giver dig det fulde overblik over dit medlemskab, eksempelvis fakturaer, kontaktpersoner i din virksomhed m.v.

07 11 2017

Logistik for e-handlere 2017

Kom og mød GS1 på FDIHs Logistikdag for e-handlere d. 9. november!

06 11 2017

Stamdata i sildens fantastiske verden

"Sild er godt”, har fiskekonerne råbt fra salgsboder i århundreder. I dag er denne information ikke helt nok til, at forbrugerne lægger silden i indkøbskurven – eller til at fødevaremyndighederne er tilfredse. Så hos Tenax Sild A/S bruger man GS1Trade Sync til at holde styr på stamdata, fra produktudviklingsfasen til lancering.

30 10 2017

Sådan undgår du at bygge en barriere for din online-handels vækst

Det er sjovere at køre i sin bil, end det var at gå til teoriundervisning – det kan de fleste nok være enige i. Men også enige i, at lige den aften hvor bilen gik i stå, var det alligevel rart at have hørt efter, da kørelæreren fortalte, hvordan man bruger starter-kablet. Giv os 3½ minut af din tid, og så vil vi vise dig, hvorfor det samme gælder, når du vil sælge på nettet – og gerne sælge mere.

23 10 2017

EDI-ansvarlig til nyoprettet stilling med internationalt perspektiv

Har du EDI-erfaringen til at tage vores EDI-service til nye højder? "Det er en meget attraktiv, nyoprettet stilling med frie rammer til at skabe en national og international succes i samarbejde med ambitiøse kolleger. Og så får du en hverdag i et rigtig godt miljø, hvor vi har det godt," fortæller din nye chef og Head of FMCG & Services, Morten Buch. Læs mere og søg stillingen her.

09 10 2017

Ny mulighed for ændring af danske tekster i UNSPSC

Siden den 1. juni 2017 har UNSPSC version 19.0501 på dansk været til rådighed, sammen med en række hjælpeværktøjer på unspsc.gs1.dk.

02 10 2017

RFID for "dummies"

Er du blandt dem, der har hørt om RFID, men ikke er spor sikker på, om det er noget for din virksomhed? For hvor meget handler det om teknik og hvor meget om arbejdsgange og mennesker?

29 09 2017

Det Nye Universitetshospital i Aarhus løser logistiske udfordringer med EPCIS, GS1 og RFID

Når man skal bygge et nyt super-hospital, der skal sætte standarden for moderne behandling i mange år fremover, skal man have tungen lige i munden og fremtidsbrillerne på. På DNU i Aarhus er GS1 Standarder med til at danne overblik over hvor alting er, så der kan handles effektivt. Projektet har vundet HPAC Award d. 19. oktober 2017 ved GS1 Global Healthcare Conference i Chicago. Prisen uddeles for bedste implementering af GS1 Standarder på et hospital, og Henrik Stilling og hans kollegaer har gjort et kæmpe arbejde med et flot resultat.

25 09 2017

Stigende krav til medicoindustrien – anbefalingen er: Gå i gang med det samme

Der er tre år til kravene i EU-forordningen fra maj i år skal overholdes. Tre år kan virke som lang tid, men arten af krav gør, at implementering for mange vil være en tidskrævende og kompleks opgave – så jo før man går i gang jo bedre.

18 09 2017

Mange ukorrekte informationer når ud til den digitale forbruger

Nye tal viser, at den digitale datakvalitet er mangelfuld: Samlet set har 48% af fødevarerne fejl. Det viser, at datakvalitet bestemt ikke er et kedeligt emne.

11 09 2017

Vil du sælge på Google Shopping, eBay, Amazon eller Alibaba? Så har du brug for GS1

Disse globale markedspladser har i nogen tid krævet, at produkter oprettes med GTIN-varenummer, for at de kan blive vist og solgt. Men hvorfor egentlig dette krav til leverandøren?

04 09 2017

Hvor kommer din bøf fra? Sporbarhed er på menuen hos Kødgrossisten, som er del af FoodService Danmark

For at sikre forbrugerne er der gennem de seneste år kommet nye krav fra myndigheder både i Danmark og EU om, at varer kan spores mere nøjagtigt og hurtigere. Men hvordan gøres det nemt og sikkert i praksis i en travl produktion?

28 08 2017

”Standarder er en game changer, når der skal udveksles informationer i forsyningskæden”

Intet mindre, mener Adam Hartmann, administrerende direktør i den danske virksomhed Eupry, som har succes med sin service: At gøre det let at overvåge temperaturen på følsomme produkter. Primært medicinalprodukter og sekundært fødevarer.

21 08 2017

Få en god oplevelse med GS1Trade Sync: Tag et gratis, online-kursus med Nikolaj

Du skal i gang med at oprette produkter i GS1Trade Sync. Men hvordan giver du dig selv den bedste start? Har du alle de oplysninger, du har brug for? Og gælder der noget specielt for netop jeres produkter? Nikolaj har holdt kurser for over 250 brugere af GS1Trade Sync, og han kan helt sikkert også hjælpe dig.

15 08 2017

Standarder: ”What’s in it for me?”

Klik dig gennem et jordbærs sommerrejse: Lige fra marken til det ender som jordbærsyltetøj på en pandekage hjemme hos dig. Så har du svaret.

04 08 2017

Vil du med på sommerskole?

Sommertid = læringstid, så hvis du har en stille stund henover sommeren, kan du bruge den på korte, gratis onlinekurser i bl.a. supply chain management, datakvalitet eller sporbarhed.

12 07 2017

Du har hørt, at korrekte produktdata er vigtige

- men hvorfor egentlig?

03 07 2017

Back-to-basics med RFID: Lagerstyring er fundamentet for alt det sjove

Desværre: Der er ingen genvej til den optimale kundeoplevelse, de lækre apps og den hurtige levering.

28 06 2017

Hos Nestlé er stamdata del af kvalitetsoplevelsen

For Nestlé skal kvaliteten være i top. Både kvaliteten af de mange kendte brands og af produktinformationer til kunder og forbrugere. Derfor er man nu i gang med at blive endnu bedre til stamdata sammen med GS1Trade Exact.

13 06 2017

Husk ægte stregkodenumre til dine produkter

Vidste du, at GS1 er det eneste sted, du kan få autoriserede stregkodenumre til dine produkter, når de skal sælges i detailhandlen?

06 06 2017

Bruger du klassifikation? UNSPSC-version 19.0501 findes nu på dansk

Den danske oversættelse af UNSPSC version 19.0501 er nu offentliggjort.

01 06 2017

Stregkodemyter: Kan du se på stregkoden, hvor et produkt kommer fra?

Under stregkoden på de varer, du køber, står der en række tal - men hvad betyder de?

30 05 2017

GS1 standarder flytter ind på hospitaler i Storbritannien og skaber sikkerhed og effektivitet

Tal fra National Health Service viser, at der hver uge forekommer 2 operationer, hvor patienter opereres på den forkerte side af kroppen, samt 2 operationer, hvor instrumenter glemmes inde i patienten.

15 05 2017

Seimei tog imod tilbuddet om gratis tjek af stamdata og produktfotos - læs hvorfor

Seimei betyder livskraft, og sådan går man også til markedet i den lille lollandske virksomhed, ift. både kunder i detail- og foodservicebranchen og forbrugerne.

08 05 2017

RFID: Den nye ”trendsætter” i tekstil- og modeindustrien?

RFID-teknologiens indmarch i tekstil- og modeindustrien har efterhånden strakt sig over 10-12 år, men udbredelsen har fået fart på. Og tallene er begyndt at tale for sig selv, med forbedringer i alt fra lagerstyring til kundetilfredshed; hvilket alt sammen tydeligt kan ses på bundlinjen.

01 05 2017

Er der virkelig brug for mere stamdatakvalitet?

Har vi ikke snart hørt nok om behovet for at højne kvaliteten af produktstamdata? Der er varer på hylderne, så det kan vel ikke stå helt skidt til? Svaret er, ”Nej, desværre har der været mere snak end handling”.

24 04 2017

Global markedsplads giver vind i sejlene til standarder

Den globale markedsplads, Alibaba, går aktivt ind i arbejdet med at få leverandører til at bruge GS1 standarder til produktidentifikation og produktdata.

19 04 2017

Korrekte stamdata og donationer går hånd i hånd hos Orkla Confectionery & Snacks Danmark

Forkerte informationer spredes desværre ligeså hurtigt som rigtige, så hos Orkla i Søndersø er stamdata en sag, der tages alvorligt. Også selvom Orklas snackprodukter er til, når man er ”sulten for sjov”.

12 04 2017

Dynamiske stregkoder giver bedre salgsdata og forbrugersikkerhed – og mindre madspild

Iper-koncernen manglede et samlet overblik over hvor meget, der blev solgt af vægtvariable produkter i dens 27 butikker, fx kød, grønt og kager. Hver butik havde nemlig udviklet deres eget mærkningssystem med interne varenumre, og det gjorde det tidskrævende og upræcist, når man på hovedkontoret skulle beregne et samlet overblik.

05 04 2017

Administrativ medarbejder til kundeservice-team

GS1 Denmark søger en serviceminded kollega til vores kundeservice-team, der hver dag sikrer, at medlemmer får den bedste hjælp til at arbejde med GS1 standarder.

03 04 2017

I den 7. kartoffelrække handler stamdata om kultur

Flensted Food Group ligger langt ude på landet i Vestjylland – og det er man stolte af. ”Vi arbejder ud fra respekt for naturen, og den er der jo nok af herude. Det er en god reminder i hverdagen”, mener Michael Nielsen, Salgsleder i Flensteds Kundeservice, som har drevet virksomhedens indsats for at indarbejde nye processer for produktdata.

27 03 2017

Hvad har stregkoder til fælles med dine frysetørrede hindbær?

De er begge eksempler på at det kan være ret smart at overføre teknologier, der har skabt værdi på ét område til andre anvendelsesscenarier. Det kræver snedighed og visioner, men den mulige gevinst er markant.

21 03 2017

Nu er det meget nemmere at finde ud af, om I skal skifte GTIN-varenummer

I 2016 simplificerede GS1 reglerne for, hvornår en produktændring skal medføre et nyt GTIN til produktet. Formålet var at gøre det nemmere og hurtigere for vores medlemmer at orientere sig og træffe konsekvente afgørelser.

13 03 2017

Teknisk konsulent til GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en service til udveksling af varestamdata mellem leverandører og handlen. Tilgangen af medlemmer er stærkt stigende og vi har derfor brug for en ny positiv og serviceminded kollega, der har lyst til at hjælpe vores medlemmer med at få mere ud af deres brug af GS1Trade Sync.

27 02 2017

Ny version af UNSPSC på dansk: VERSION 19.0501 – I høring fra 10/2 2017

Det er i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020 vedtaget, at der skal oversættes en ny version af UNSPSC til dansk. GS1 Denmark står for oversættelsen på vegne af de fællesoffentlige parter, som blandt andet er Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner.

10 02 2017

Google Shopping afviser pr. 14. februar produkter, der ikke er oprettet med GTIN-varenummer

Googles krav om GTIN-varenumre er blevet rullet ud over en periode og pr. 14. februar 2017 afvises produkter i Google Shopping, hvis de ikke er oprettet med et GTIN-varenummer.

08 02 2017

"Stop stregkoderne"

Det var faktisk lige ved at gå galt, dengang i 1970’erne da stregkoderne skulle holde deres indtog i den danske dagligvarehandel. En pudsig tanke i dag, hvor stregkoderne har 40 års jubilæum i Danmark - og de færreste vel kan forestille sig en verden uden stregkoder?

06 02 2017

Hvordan skal EU-kravet tolkes?

Især i virksomheder uden en dedikeret juridisk afdeling kan det være en stor udfordring at tolke EU-lovgivning, så man lever op til kravene og giver forbrugerne de oplysninger, de ønsker.

30 01 2017

Mangler I stregkoden til jeres produkt eller palle?

Få hurtigt hjælp med GS1Trade Barcode, en gratis online service hvor du nemt kan danne stregkoder.

24 01 2017

Digital is

Vebbestrup Flødeis er en traditionsrig virksomhed med over 40 års produktion af flødeis til danskerne. Men selvom grundopskriften på en god flødeis ikke har ændret sig dramatisk i løbet af årene, har Vebbestrup Flødeis med tiden ændret den måde, de handler med kunderne.

16 01 2017

Nye valideringsregler i GS1Trade Sync hjælper leverandører med at overholde EU regulativ 1169

Den 13. december 2016 trådte sidste led i EU Regulativ 1169 i kraft. Det betyder, at man for en lang række fødevareprodukter er forpligtet til at deklarere relevante næringsoplysninger. Og derfor bliver GS1Trade Sync nu opdateret, så leverandørerne får mere hjælp til lettere at udveksle de krævede informationer.

11 01 2017

RFID: Mirakelkur eller spild af tid?

Da RFID først kom på banen i detailsammenhæng for ca. 10 år siden, blev teknologien af nogle ført frem som noget lig Lucky Luke-karakteren Doc Doxeys magiske eliksir, der efter sigende kurerer alt. Det viste sig, ligesom Doc Doxeys eliksir, ikke at være tilfældet. Men det betyder ikke, at RFID er uvæsentlig: RFID lønner sig, som casen Moods of Norway viser.

10 01 2017

Stamdataprofil Kristian Andreasen, Adm. direktør i Just Drinks

Gennem de sidste 10 år har stamdata spillet en stor rolle i Kristian Andreasens job, både på leverandør-og handelssiden. Hvilken udvikling har han set i betydningen og håndteringen af stamdata? Og hvad tør han håbe, at fremtiden byder på?

05 01 2017

Bæredygtigt samarbejde med Projekt Hjemløs

Bæredygtighed, mindre madspild, deleøkonomi, Corporate Social Responsibility – det er alle elementer i den øgede opmærksomhed om både virksomheders og privatpersoners mulighed for at påvirke samfund og miljø.

21 12 2016

Ændring i scannings-kultur gør en forskel

I Børnekirurgisk Klinik på Rigshospitalet arbejder man løbende med at forbedre patientsikkerhed

12 12 2016

Er du vores nye Kvalitetsassistent?

Til vores datakvalitetsservice, GS1Trade Exact, i Rødovre, søger vi en fuldtidsmedarbejder, som kan hjælpe med de praktiske opgaver, der er forbundet med datakvalitetstjek af produkter.

12 12 2016

Kom hurtigere på butikkens hylder: Sådan stregkodemærker du

Mød Ben. Han skal i gang med at sætte stregkoder på det syltetøj, han skal sælge til et lokalt supermarked.

29 11 2016

Hvad i alverden er et Virksomhedspræfiks - og hvorfor er det vigtigt for dig?

Et GS1 Virksomhedspræfiks identificerer din virksomhed unikt i hele verden. Ud fra GS1 Virksomhedspræfikset kan du danne de GTIN-varenumre, som bruges i stregkoder på stort set alle produkttyper verden over: Fra kartofler til kodimagnyl.

21 11 2016

Dit produkt er unikt – derfor skal det have et unikt GTIN-varenummer

Det begynder alt sammen med et nummer… et ikke et hvilket som helst nummer, men ét der identificerer dit produkt unikt i hele verden.

08 11 2016

Profil af din GS1-hjælper Erik Søgaard

15 år er det foreløbigt blevet til med daglig rådgivning af GS1s medlemmer for Erik Søgaard. Mottoet er, at ingen spørgsmål er for dumme.

25 10 2016

I år blev det lidt lettere at arbejde med stamdata

GS1Trade Sync har fået ny brugergrænseflade, som har simplificeret processen med at oprette produkter. Generelt er det blevet nemmere og mere overskueligt at navigere rundt i systemet.

19 10 2016

3 spørgsmål til Lars Kyed, Adm. Dir. i GS1 Denmark

Ligesom spejderbevægelsen er GS1 en verdensomspændende organisation. At GS1 desuden er brugerdrevet og not-forprofit gør, at organisationen har en unik rolle.

10 10 2016

Disney, Delta og Dimensions

Hvorfor skal man indføre RFID i sin forretning? For eksempel for at forbedre brugeroplevelsen. Det viser mange cases. Især fra USA, som er stedet vi i særlig grad kan hente inspiration og beviser for, at RFID kan tilføre værdi til forretningen.

04 10 2016

Lille, lokal og i gang med stregkoder?

Køb lokalt, køb bæredygtigt, køb økologisk. Det er dét, forbrugerne vil have, og denne trend har åbnet dørene til supermarkedskædernes sortiment for mange mindre dagligvareleverandører. Er det dig, og har du brug for en hjælpende hånd?

03 10 2016

Verdens største online-markedsplads går over til GS1 Standarder

Med 423 millioner aktive købere er Alibaba Group verdens største online markedsplads for bl.a. detail. Køberne skal nu til at nyde godt af bedre produktinformationer baseret på GS1-identifikation og stamdataudveksling. Og der er også fordele for mærkevareejerne.

29 09 2016

Stamdata i sundhedens tjeneste

Som klinisk diætist på Herlev Hospital oplever Katrine Martins dagligt, hvor vigtigt det er, at både hun og patienter har nem adgang til korrekte oplysninger om indholdet af fødevarer.

27 09 2016

Synes du stregkoder skæmmer din flotte emballage?

Nu kan du få usynlige stregkoder på dine produkter. Bliv klogere nedenfor – og prøv selv at scanne en usynlig stregkode.

26 09 2016

Husk autoriserede stregkodenumre til dine produkter

Vidste du, at GS1 er det eneste sted, du kan købe autoriserede stregkodenumre til dine produkter, når de skal sælges i detailhandlen?

20 09 2016

Tidsbesparelse på 75% i ordrebestilling med stregkoder på medicinsk udstyr

I Region Syddanmark foregik håndtering af medicinsk udstyr førhen manuelt med risiko for manglende eller forældede produkter. Nu er regionen overgået til et elektronisk lagerstyringssystem, hvor eksisterende stregkoder på produkterne anvendes. Det har medført en række fordele bl.a. tidsbesparelser og øget patientsikkerhed.

13 09 2016

Ny, lille leverandør til Coop: Hvordan kommer man godt fra start?

Destilleriet Fary Lochan fik muligheden for at blive leverandør til Coop. Men hvordan kommer man i gang med alle de ting, der skal være på plads, når man handler med så stor en kunde. For eksempel med at bruge stregkoder?

06 09 2016

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

Udover at ”bo” i produktstregkoder, bruges jeres GTINs mange steder – sikkert flere end du tror. Det understreger vigtigheden af at give hvert produkt sit unikke GTIN.

29 08 2016

Ikke mere tom luft

Mange lastbiler kører hver dag rundt med en masse tom luft, fordi paller kun står i ét lag. Det er Space Invaders mission at udnytte denne plads, til gavn for både omkostninger og miljø. Og standarder spiller en central rolle.

24 08 2016

Derfor er en global stamdata-service den rigtige løsning for din virksomhed

Det er i stigende grad vigtigt for virksomheder at finde måder, der understøtter global digital handel. Det er i dag snarere reglen end undtagelsen, at man afsætter sine produkter på flere markeder. Hos GS1 Denmark ser vi tre tendenser.

16 08 2016

GS1Trade Barcode

En brugervenlig online service hvor du selv kan danne stregkoder, gratis for medlemmer af GS1 Denmark.

09 08 2016

"Back to basic" med stregkoder

Før jeres varer kan nå butikkernes hylder, skal det basale være i orden: Stregkoder på både produkter og forsendelser skal sidde rigtigt og let kunne scannes.

02 08 2016

Er sommertid = læringstid?

Har du en stille stund henover sommeren, så brug den med korte, gratis onlinekurser i bl.a. supply chain management, datakvalitet eller sporbarhed.

18 07 2016

Hvordan bliver et GS1-varenummer til en stregkode?

De fleste forbinder GS1 med stregkoder, men faktisk starter det hele med et identifikationsnummer. Når man bliver medlem af GS1 Denmark, får man det nummer, man skal identificere sit produkt med. Det er det nummer, som skal indgå i stregkoden. Men hvordan kommer det så ind i en stregkode?

12 07 2016

Det kræver kulturændring at opnå de fordele som stregkoder åbner for

Der er kommet en negativ holdning til begrebet effektivisering. Det er kommet til at betyde ”nedskæringer” og ”at løbe hurtigere”. Og det er en skam. For hvem vil ikke gerne frigøre ressourcer til det væsentlige, dvs. plejen af patienterne?

04 07 2016

Simplere regler for hvornår der skal ændres GTIN-varenummer på produkter

Den 30. juni bliver antallet af regler reduceret fra 46 til 10. Målet er at gøre det lettere for alle brugere af GS1 Standarder.

28 06 2016

Løber GS1 tør for numre?

Det allermest grundlæggende, som GS1-organisationen leverer til virksomheder, er garantien for, at et uddelt nummer aldrig vil dukke op på et andet produkt noget sted i verden. Det er det, vi kalder unik identifikation og som er udtrykt i den kendte produktstregkode, EAN-13.

20 06 2016

Gode ideer er ikke nødvendigvis komplekse

Innovationsvirksomheden Space Invader bygger deres forretning på en ”gammel” standard. De har opfundet et stativ, der kan stable to paller, og stativet mærkes med den globale GS1-standard for genanvendeligt udstyr.

15 06 2016

Du lever i en verden af standarder…

Ofte er det praktisk, at vi gør ting på samme måde - på en standardiseret måde. Det bliver tydeligt, når vi ser på eksempler, hvor man ikke er blevet enige om en standard.

07 06 2016

Google: 5 måder som GTIN-varenumre giver værdi

Googles krav om GTIN-varenumre er nu trådt i kraft (16. maj), men som Google siger, er det ikke bare et krav – det er en mulighed for at forbedre jeres chancer for at få solgt flere produkter.

24 05 2016

Tre gode råd til samarbejdet med stamdata

I sit arbejdsliv har Helle Wiedemann valgt at hjælpe virksomheder med at få styr på deres stamdata. Læs hendes tre gode råd – og om hvorfor hun mener det er vigtigt at virksomheder sætter fokus på stamdata.

18 05 2016

Årets rapport om utilsigtede hændelser understreger relevansen af stregkoder

2015 blev der indberettet i alt ca. 183.000 utilsigtede hændelser fra danske hospitaler og kommuner. Rapporten vedrører mange typer utilsigtede hændelser, og mange af disse kan undgås ved konsekvent brug af stregkodescanning.

12 05 2016